Rynningeviken

Vård- och omsorgsboendet Rynningeviken ligger vackert beläget i Rynninge nära det natursköna naturreservatet Rynningeviken med närhet till natur och promenadstråk. Även boendets egen trädgård bjuder in till uteaktiviteter och social samvaro.

Boendemiljö

På Rynningeviken finns 54 lägenheter fördelade på tre våningar. Boendet riktar sig till dig som har behov av ett somatisk vård- och omsorgs­boende.

På varje våning finns kök, matsal och allrum. Det finns även rymliga balkonger som inbjuder till utevistelse och mysiga fikastunder. Huset har en fin trädgård där det på sommaren växter blommor, bär och frukt samt odlas grönsaker i växthuset.

Rynninge­vikens verksamhet drivs från och med 1 november 2019 av Örebro kommun och det är Storebrand som är hyresvärd.

Ritningarna visar våningarnas gemensamma utrymmen, lägenhetsnummer, lägenheternas storlek m.m.

Vår målsättning

På Rynningeviken ser vi främst till det friska i människan. Det betyder att vi lägger stor vikt vid rehabilitering och aktivering.

Vi ska erbjuda en god och säker vård och omsorg, men samtidigt bidra till att du upplever menings­fullhet i din vardag. Vi vill tillsammans med dig och dina närstående skapa en vardag där din egen berättelse, dina resurser, din motivation och dina önskemål får bli utgångspunkten för hur vi planerar och utför din individuella vård och omsorg.

Tillsammans med din kontakt­person och övriga teamet planerar vi tillsammans dina insatser och allt sammanfattas i en genomförandeplan som du också får ta del av. Planen följs kontinuerligt upp.

Samverkan

Vår samverkan med dig är viktig och den organiseras via vårdplaneringar, ankomst­samtal, anhörig­träffar och kontaktmannaskap. På Rynningeviken arbetar vi i team. Du har en kontaktperson som har ett speciellt ansvar för dig och planeringen av din vård och omsorg. Du möter även teamets övriga medlemmar i din vardag, omvårdnadspersonal, omvårdnads­ansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och enhetschef.

Mat och måltider

På Rynningeviken serveras frukost, lunch och middag och däremellan kaffestunder och mellanmål för den som vill. Maten som serveras tillagas i Rostahemmets kök. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns hos oss på dagtid. På kväll, nattetid samt helg finns en sjuksköterske­patrull att tillgå vid behov. Omvårdnadspersonal finns tillgängliga i huset dygnet runt. Läkare kommer två gånger i veckan och vid akuta behov.

Vi har en anställd arbetsterapeut som arbetar vardagar och sjukgymnast som kommer en gång i veckan. Rätt finns till subventionerad tandvård samt kostnadsfri tandvårdsbedömning av tand­hygienist i samverkan med Folktandvården.

Vid behov hjälper vi till med bokning av till exempel fotvård.

Aktiviteter

Varje dag ordnas någon form av gemensam aktivitet, till exempel gymnastik, musikstund och promenader. Utöver det hittar vi gärna på extra aktiviteter så som bouleturneringar och tipspromenader. Vi uppmärksammar givetvis högtider som jul, påsk och midsommar med trevliga fester. På boendet finns en aktivitetsgrupp och vi har även boendemöten flera gånger om året så möjlighet till att påverka utbudet av aktiviteter är stor.

Kontaktpersonen ansvarar för att utöver det gemensamma utbudet ordna aktiviteter efter dina individuella önskemål.

Städning och tvätt

Städning och tvätt sköts av kontaktpersonen.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in till oss vill vi veta vem som hjälper dig med ekonomiska ärenden, om du inte gör det själv.

Personalen kan efter överenskommelse hjälpa dig med mindre inköp, detta redovisas då enligt rutin. Personalen får dock aldrig hantera en individs räkningar eller fakturor.
I vissa fall kan det finnas behov av att söka god man.

Vi rekommenderar att ha inga eller så lite kontanter som möjligt.

Låsbar värdebox finns i lägenheten.

Kontakt

Besöksadress

Hindergårdsgatan 41, 703 81 Örebro.

Hitta till Rynningeviken med hjälp av karta.

Avdelningar

Sjuksköterska

Arbetsterapeut

Administratör

Nattpersonal

Enhetschefer

Senast uppdaterad:
Publicerad: