Sirishof (entreprenad)

Sirishof är centralt beläget. Verksamheten är granne med Stadsparken med vacker utsikt över rosenträdgården och i området finns vackra promenadstråk med möjlighet att på nära håll följa naturens alla skiftningar.

Sirishof, fasad

Entreprenad

Sirishof drivs på entreprenad åt Örebro kommun av företaget Norlandia Care.

Boendemiljö

Lägenheterna

Sirishof består av två hus med en gemensam entré. Totalt finns sju avdelningar med vardera 7–8 lägenheter. Tre av avdelningarna är avsedda för personer med demenssjukdom, de övriga är vårdboende.

Storleken på lägenheterna varierar mellan 41-43 kvadratmeter med egen dusch, toalett och köksdel. Enheterna har gemensamma vardagsrum och matsal. Den finns också en gemensam trädgård.

Vår värdegrund

Vår värdegrund heter CARE och är en förkortning av värderingarna Competent, Ambitious, Respectful och Energetic.

Competent

Vi kan mycket och vi vill ännu mer. Vår tjänst är kunskapsbaserad och vi är en lärande organisation som utvecklar medarbetarnas kompetens.

Ambitious

Vi är innovativa och letar efter bra lösningar för våra kunder och medarbetare. Vi är en positiv utmanare på marknaden och en viktig bidragsgivare när det gäller vidareutveckling av tjänster.

Respectful

Vi tar utgångspunkt i den enskilda människans behov, önskemål och resurser. Vi är öppna och lyhörda i alla våra relationer.

Energetic

Vi vet vad vi vill och vad som krävs. Vi arbetar målmedvetet för att lyckas med våra uppdrag. Vi utstrålar energi och arbetsglädje.

Mat och måltider

Mat och måltider är en av höjdpunkterna under dagen. Varje måltid serveras i det gemensamma köket på varje avdelning och för de som önska äta i sin lägenhet kommer vi in med en måltidsbricka.

Inför måltiderna skapar vi tillsammans en trivsam och lugn måltidsmiljö där alla dina sinnen ska tillfredsställas.

På Sirishof har vi en gastronom som hjälper till med att göra en näringsriktig och varierad meny. Vi skiljer på året genom att duka fint till helger och högtider med traditionsenlig mat med hjälp av vår gastronom.

På Sirishof har du som bor möjlighet att välja en av två rätter till lunch varje dag i veckan. Maten beställs av Dafgård och värms och tillreds på avdelningen. Måltiden serveras av omsorgspersonal som också deltar, allt för att skapa en smaklig och trevlig stund tillsammans vid matbordet.

Kultur och aktiviteter

Aktiviteter och kulturella evenemang anordnas varje dag. Vår kultur- och aktivitetsansvariga medarbetare presenterar varje vecka ett gemensamt kultur- och aktivitetsprogram som bygger på dina behov och önskemål. Detta överensstämmer väl med Norlandia Cares filosofi om ett "Gott liv – varje dag".

Utflykter, filmvisningar, promenader, gymnastik, fester och dans är endast ett axplock av aktiviteter vi anordnar. Utöver de gemensamma aktiviteterna har du varje vecka egentid med din kontaktperson för individuella aktiviteter.

Hälso- och sjukvård

För att säkerställa att våra boende har det så bra som möjligt, ser vi till att den boende alltid har en direktkontakt med sin kontaktperson.

Kontaktpersonen ansvarar för att den boendes vård– och omsorgsbehov blir tillgodosedda samt att de önskemål som den boende har blir bemötta på bästa sätt. Varje boende har också en omsorgsansvarig sjuksköterska som vårdansvar för den boende.

På Sirishof har vi ett team av professionella medarbetare som ska ser till att den boende får sina behov och önskemål tillgodosedda i möjligaste mån. Här finns läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, undersköterskor, vårdbiträden, sjukgymnast tillgängliga för samtliga boende.

Sirishof är bemannad varje vardag med sjuksköterska kl. 7–15.30. Kvällar, nätter och helger finns en gemensam sjuksköterska på Sirishof och Skäpplandsgården.

Pengar och värdesaker

Varje lägenhet har ett värdeskåp, där boende kan förvara en mindre summa pengar, till exempel för fotvård och hårvård. Det är kontaktpersonen som ansvarar för redovisningen.

Städning och tvätt

Lägenheterna städas en gång i veckan av ett städbolag. All tvätt tvättas individuellt på avdelningarna av personalen.

Kontakt

Besöksadress

Sturegatan 5, 702 14 Örebro.

Hitta till Sirishof med hjälp av karta.

Telefonnummer

Verksamhetschef

Verksamhetschef Linda Viberg, 076-501 30 03, linda.viberg@norlandia.com.

Biträdande verksamhetschef

Nicklas Isaksson, 076-540 30 71, nicklas.isaksson@norlandia.com.

Senast uppdaterad:
Publicerad: