Hagagården

Hagagården är ett vård- och omsorgsboende och demensboende som ligger i Glanshammar.

En innegård med svensk flagga, Hagagården

Boendemiljö

Hagagården ligger i idylliska Glanshammar cirka 1,5 mil norr om Örebro. I närheten ligger Hjälmaren med det vackra Ässundet. Boendet har 32 platser varav 19 för personer med demensdiagnos.

Lägenheterna

Varje lägenhet har ett pentry och egen toalett med dusch. På avdelningarna finns gemensamhetsutrymme med kök och allrum. Mellan husen finns en stor gemensam trädgård samt en atriumgård på avdelningen Lugnet.

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Vår målsättning

Vi på Hagagården vill ge äldre med omfattande vårdbehov ett boende i en trygg miljö. Vi vill ge en personlig och professionell omsorg baserad på individuella vård- och omsorgsplaner med förebyggande och rehabiliterande inriktning.

Kontaktmannaskap

När du flyttar in på Hagagården får du en kontaktperson som ansvarar för att det, tillsammans med dig och/eller din anhöriga, upprättas en individuell vård- och omsorgsplan för dig. Du gör en veckoplanering tillsammans med din kontaktperson där ni planerar en del av veckans aktiviteter såsom dusch, städ och utevistelse, inköp etc. Även om kontaktpersonen inte är på plats garanterar vi att du får samma goda omvårdnad av hans/hennes ersättare.

Mat och måltider

Från den 17 juni är Hagagårdens restaurang stängd.

Välkommen till Glanshammars skola som öppnar sin matsal för seniorlunch under tiden vi letar efter en lösning att bemanna restaurangen. OBS! Ingången till matsalen är flyttad till gaveln på grund av renovering. Beställning av matlådor pausas under tiden restaurangen är stängd.

Välkommen från kl. 11.30–12.00:

  • Vecka 26–28 (matsalen stängd vecka 29–30).
  • Vecka 31–32.
  • Vecka 33 (stängt måndag–onsdag) mer information kommer om vad som gäller från torsdag och framåt.

Betalning

Faktureras via måltidsjournal eller med redan inköpta kuponger. Kuponghäfte kan köpas på någon av Örebro kommuns övriga Seniorrestauranger. Närmaste seniorrestaurang är Kornellen, Kornellvägen 38, Bettorp.

Vi återkommer med uppdateringar och information löpande. Akuta frågor kontakta Örebro kommuns Servicecenter 019-21 10 00.

Hälso- och sjukvård

Det finns tre omvårdnadsansvariga sjuksköterskor på Hagagården. En sjuksköterskegrupp servar oss under kvällar, helger och nätter. Läkarrond sker varje vecka och en arbetsterapeut finns på plats måndag–fredag. Sjukgymnast kopplas in vid behov. Alla boende har rätt till subventionerad tandvård och kostnadsfri tandvårdsundersökning en gång om året.

Aktiviteter

Kontaktpersonerna har huvudansvaret för aktiviteterna. Hagagården har ett nära samarbete med Glanshammars äldreråd som ordnar någon typ av underhållning eller aktivitet minst en gång per månad.

Städning och tvätt

Din lägenhet städas minst var tredje vecka. Vi tar hand om din tvätt i vår gemensamma tvättstuga på avdelningen. Vi vill gärna att du märker dina kläder.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in till oss vill vi veta vem som hjälper dig med dina ekonomiska ärenden. Vi önskar att du inte förvarar värdesaker hos oss. För oförutsedda kostnader och mindre inköp tar vi hand om och ansvarar för max 1 500 kronor som förvaras i ett värdeskåp i din lägenhet.

Övrigt

Frisör och fotvårdsspecialist utför arbete på Hagagården efter beställning. Din kontaktperson ser till att boka tid efter dina önskemål.

Välkommen till oss på Hagagården, vi lovar att göra allt för att du ska trivas hos oss!

Kontakt

Besöksadress

Gamla Arbogavägen 17, 703 85 Glanshammar.

Hitta till Hagagården med hjälp av karta.

Telefonnummer

Avdelningar

Enhetschef

Carina Fogelgren, 019-21 48 53, carina.fogelgren@orebro.se.

Hitta till Hagagården med hjälp av karta.

Senast uppdaterad:
Publicerad: