Jeremiasgården

Jeremiasgården ligger naturnära nära Örebro universitet med vårdcentral och apotek i samma hus.

Jeremiasgården

Boendemiljö

Här finns 53 lägenheter och tio korttidsplatser. De är fördelade på sju grupper i ett fyravåningshus. En grupp är gruppboende för dementa, en är vårdboende för dementa och fem är vanliga vårdboenden.

Lägenheterna

Demensgrupperna har nio lägenheter var. De fem vårdboendegrupperna har sju lägenheter och två korttidsplatser. Hyran varierar mellan 2 524 kr och 6 268 kr per månad beroende på lägenhetens storlek. På varje grupp finns ett gemensamhetsutrymme i form av kök och allrum samt tillgång till en stor balkong.

Ritningar på Jeremiasgården

Här kan du se på ritningar över äldreboendet Jeremiasgården. Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Panoramabilder från Jeremiasgården

Vår målsättning

Vi vill erbjuda en individuell omsorg, vård och rehabilitering i samverkan med anhöriga/närstående. Insatserna ska resultera i personlig livskvalité.

Samverkan

För att ta tillvara varje individs behov och möjligheter har vi ankomstsamtal, kontaktmannaskap, teamträffar och individuell vårdplanering. För information till anhöriga och närstående finns en särskild anslagstavla på varje grupp.

Mat och måltider

Jeremiasgården serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagskaffe och mellanmål. Det finns även kvällskaffe för den som så önskar. Kosten är individuellt anpassad och måltiderna ingår i kostavgiften. Om den boende vill bjuda besökare på mat eller kaffe, används eget kök och porslin.

Matsedel

Menyn visar nuvarande vecka högst upp. Vill du se fler veckor klicka på pilarna högst upp till höger på menysidan.

Matsedel för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Hälso- och sjukvård

Vi samverkar med Tybble vårdcentral. Läkare och sjukgymnast besöker Jeremiasgården regelbundet och gör hembesök vid behov. Arbetsterapeut finns dagtid på vardagar. Det finns sjuksköterska dagtid och på kvällen och natten finns det en sjuksköterskepatrull. Omvårdnadspersonalen är i huvudsak undersköterskor och finns i tjänst dygnet om. Flera i personalgruppen är flerspråkiga. Alla boende har rätt till subventionerad tandvård samt kostnadsfri munhälsobedömning en gång per år.

Aktiviteter

Individuella aktiviteter planerar kontaktpersonen tillsammans med den boende. Vi samarbetar med Sörbykyrkan, väntjänsten och studieförbund.

Städning och tvätt

Omvårdnadspersonalen städar lägenheten. All tvätt tvättas på gruppen och det är viktigt att den är märkt med namn.

Pengar och värdesaker

Vid inflyttning vill vi veta vem som sköter ekonomiska ärenden om den boende inte gör det själv. Vi har möjlighet att ta ansvar för en summa pengar åt den boende om en sådan överenskommelse görs. Kontaktpersonen ansvarar för redovisningen.

Övrigt

Frisör och fotvårdsterapeut utför arbete på Jeremiasgården efter beställning. Betalas av den boende.

Kontakt

Besöksadress

Sörbyängsvägen 6, Örebro

Hitta till Jeremiasgården med hjälp av karta

Telefon dygnet runt

Almåsen 019-21 51 40
Björkhagen 019-21 51 47
Brickegården 019-21 51 45
Solbacken 019-21 51 51
Sörgården 019-21 51 57
Kullagården 019-21 51 61
Takåsen 019-21 51 63

Senast uppdaterad: 23 januari 2017
Publicerad: 29 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?