Rynningeviken

Vård- och omsorgsboendet Rynningeviken ligger vackert beläget i Rynninge nära det natursköna naturreservatet Rynningeviken med närhet till natur och promenadstråk. Även boendets egen trädgård bjuder in till uteaktiviteter och social samvaro.

Information till dig som anhörig med närstående på vård- och omsorgsboende

Aktuell information

2020-09-28 Informationsbrev till anhöriga om att besöksförbudet hävs (pdf, 138.9 kB)

För dig som vill ha videosamtal med närstående på vård- och omsorgsboende – här finns en guide som visar hur du kommer igång med videosamtal.

Besök på vård- och omsorgsboende

Regeringen har beslutat att det tillfälliga besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden tas bort från och med 1 oktober 2020. Trots att besöksförbudet hävs, finns ett antal rekommendationer du som anhörig behöver följa om du gör ett besök på våra boenden i Örebro kommun.

  • Stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.
  • Personer över 70 år och andra riskgrupper bör begränsa sina fysiska kontakter.
  • Tänk på att ha en god handhygien inför, under och efter besöket.
  • Alla besök ska bokas i förväg – kontakta det aktuella boendet.
  • Besök sker i hyresgästens lägenhet eller utomhus, inte i allmänna utrymmen på boendet. Antalet besökare som kan komma samtidigt kan variera, eftersom det måste finnas möjlighet att hålla avstånd under besöket. Detta stäms av med personalen på det aktuella boendet. För besök i hyresgästens lägenhet rekommenderas max 1–3 besökare.
  • Vid besöket tar personalen emot dig på eller utanför avdelningen. Där kommer du att få information om vilka rutiner som gäller på just det boendet, till exempel var det finns handsprit. Personalen kommer även att ställa några frågor till dig för att kontrollera att du inte har symtom på covid-19.
  • Besökare, hyresgäst som får besök samt personal ska hålla ett säkert avstånd till varandra på minst 1,5–2 meter.
  • Det går bra att ta med till exempel fika, presenter eller blommor.

Varje boende har lokala besöksrutiner, vilket betyder att besöksrutinerna kan skilja sig något mellan olika boenden. Lokala besöksrutiner kan komma att ändras vid eventuella smittutbrott.

Välkommen att höra av dig till aktuellt boende om du har frågor, eller om du vill boka ett besök!

Här finns mer information med anledning av coronaviruset.

Vi ställer om till mer utomhusaktivitet

Besök av volontärer och anordnade kulturarrangemang inomhus är inställda vid vård- och omsorgsboenden tills vidare. Vi ställer om till mer utomhusaktivitet!

Boendemiljö

På Rynningeviken finns 54 lägenheter fördelade på tre våningar. Boendet riktar sig till dig som har behov av ett somatisk vård- och omsorgs­boende.

På varje våning finns kök, matsal och allrum. På varje våningsplan finns även rymliga balkonger som inbjuder till utevistelse och sköna fikastunder. Huset har även en fin trädgård där det på sommaren kommer att odlas blommor och grönsaker.

Rynninge­vikens verksamhet drivs från och med 1 november 2019 av Örebro kommun och det är Storebrand som är hyresvärd.

Här kan du se på ritningar över vård- och omsorgsboendet Rynningeviken

Ritningarna visar våningarnas gemensamma utrymmen, lägenhetsnummer, lägenheternas storlek m.m.

Vår målsättning

Vi ska erbjuda en god och säker vård och omsorg. Men vi ska också bidra till att du upplever meningsfullhet i din vardag. Vi vill tillsammans med dig och dina närstående bidra till en trygghetsskapande och identitetsstödjande vardag där din egen berättelse, dina resurser, din motivation och dina önskemål får bli utgångspunkten för hur vi planerar och utför din individuella vård och omsorg. Tillsammans med din kontakt­person och övriga teamet planerar vi tillsammans dina insatser och allt sammanfattas i en genomförandeplan som du också får ta del av. Planen följs kontinuerligt upp.

Samverkan

Vår samverkan med dig är viktig och den organiseras via vårdplaneringar, ankomst­samtal, anhörigträffar och kontaktmannaskap. På Rynningeviken arbetar vi i team. Du har en kontaktperson som har ett speciellt ansvar för dig och planeringen av din vård och omsorg. Du möter även teamets övriga medlemmar i din vardag, omvårdnads­ansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut samt enhetschef.

Mat och måltider

På Rynningeviken serveras frukost, lunch och middag och däremellan kaffestunder och mellanmål för den som vill. Maten som serveras tillagas i Rostahemmets kök. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns hos oss på dagtid. På kväll, nattetid samt helg finns en sjuksköterske­patrull att tillgå vid behov. Omvårdnadspersonal finns dygnet runt. Läkare kommer en gång i veckan och vid akuta behov. Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Rätt finns till subventionerad tandvård samt kostnadsfri tandvårdsbedömning av tandhygienist i samverkan med Folktandvården.

Vid behov hjälper vi till med bokning av t.ex. fotvård.

Aktiviteter

Kontaktpersonen är den som ansvarar för att ordna aktiviteter efter dina individuella önskemål. Även gemensamma aktiviteter anordnas, till exempel sittgymnastik, andakt och fikastunder. Vi uppmärksammar högtider så som jul, påsk och midsommar med trevliga fester. Ett anhörig- och boenderåd kommer att finnas på Rynningeviken.

Städning och tvätt

Städning och tvätt sköts av kontaktpersonen.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in till oss vill vi veta om du har hjälp med ekonomiska ärenden.

En mindre summa kontanter bör finnas tillgänglig för utgifter till fot– och hårvård med mera. För att verksamheten ska kunna ansvara för dina medel så får dessa högst uppgå till 1 500 kronor. Pengarna förvaras i ett låst skåp i din lägenhet.

Kontakt

Besöksadress

Hindergårdsgatan 41, Örebro.

Hitta till Rynningeviken med hjälp av karta.

Avdelningar

Sjuksköterska

Arbetsterapeut

Administratör

Nattpersonal

Enhetschefer

Senast uppdaterad: 27 oktober 2020
Publicerad: 31 oktober 2019
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!