Vintrosahemmet

Vintrosahemmet består av fyra grupper som ligger i markplan, ett vårdboende för personer med demenssjukdom, två gruppboende för personer med demenssjukdom och ett vårdboende för personer med somatisk sjukdom.

Vintrosahemmet, utifrån

Information till dig som anhörig med närstående på vård- och omsorgsboende

Aktuell information

2020-04-21 Informationsbrev till anhöriga om coronaviruset. (pdf, 107 kB)

2020-03-27 Informationsbrev till anhöriga om coronaviruset. (pdf, 113 kB)

För dig som vill ha videosamtal med närstående på vård- och omsorgsboende – här finns en guide som visar hur du kommer igång med videosamtal.

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden för att begränsa smittspridningen av coronaviruset

För att begränsa smittspridningen av coronaviruset så tillåter vi till och med den 31 augusti inte besök på våra boenden eller verksamheter inom vård och omsorg. Ta i första hand kontakt med boende och personal via telefon eller e-post.

Besök kan i vissa fall tillåtas efter överenskommelse med boendets enhetschef eller ansvarig sjuksköterska, exempelvis om det handlar om besök vid livets slutskede. Det får då inte finnas någon misstanke om smitta.

Här finns mer information med anledning av coronaviruset.

Vi ställer om till mer utomhusaktivitet

Besök av volontärer och anordnade kulturarrangemang inomhus är inställda vid vård- och omsorgsboenden tills vidare. Vi ställer om till mer utomhusaktivitet!

Boendemiljö

På Vintrosahemmet finns en samlingssal där vi träffas för att gemensamt fira högtider, eller annan underhållning och fester. Det finns tv, spel, böcker m.m. som man kan ta del av. De boende kan vara där med sina närstående för privata sammankomster.

Vi har också ett "minnenas" rum där vi har möblerat med gamla möbler från olika tidsepoker, mycket gamla saker och ting att samtala om och titta och ta i. Mycket spel och musik finns där inne att sysselsätta sig med. Ett trevligt rum att vara i och ta med sina närstående att vara en stund. Det finns en uteplats till varje grupp och stora gräsmattor runt omkring huset. I samma byggnad ligger Vintrosa bibliotek med medborgarkontor som servar traktens invånare.

Lägenheterna

Det finns sammanlagt 34 lägenheter i varierande storlek. Varje lägenhet har ett eget pentry och badrum. På varje grupp finns gemensamt kök/matsal och allrum. Hyran för lägenheterna varierar mellan 3 461 kr per månad och 4 914 kr per månad beroende på storlek.

Ritningar på Vintrosahemmet

Här kan du se på ritningar över äldreboendet Vintrosahemmet

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Panoramabilder från Vintrosahemmet

Våra mål

Vi på Vintrosahemmet vill verka för:

 • Att de boende ska få leva ett värdigt liv, känna välbefinnande, ha möjlighet till meningsfull vardag.
 • Du ska kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid.
 • Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv.

Vi når det målet genom att :

 • Ge våra boende en individuell och god omvårdnad där vi ser till varje persons behov och förutsättningar.
 • Vi skapar en trygg och trivsam miljö för boende och närstående.
 • Vi är lyhörda, kompetenta och flexibla i vårt arbete.

Samverkan

Vi ser samverkan mellan boende, personal och närstående som mycket viktig för att kunna ge en god vård. För att nå det arbetar vi med Individuell vård och omsorgsplanering och kontaktmannaskap.

Mat och måltider

Vi serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika och mellanmål i respektive grupps matsal eller efter individuella önskemål. Kvällsfika och "nattmål" finns också. Alla måltider ingår i kostavgiften. Varje boende har en individuell kostplan.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

På Vintrosahemmet finns undersköterskor dygnet runt. Dagtid finns alltid en sjuksköterska på plats. Kvällstid samarbetar Vintrosahemmets och Rostahemmets sjuksköterskor. Nattetid servas boendet av en sjuksköterskepatrull.
Alla boende på Vintrosahemmet har en kontaktman och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Läkare kommer till boendet en gång i veckan. Det finns en arbetsterapeut. Sjukgymnast konsulteras från HVC. Alla boende har rätt till subventionerad tandvård samt kostnadsfri tandvårdsbedömning en gång per år.

Aktiviteter

På Vintrosahemmet hjälps vi åt och ordnar aktiviteter till de boende efter deras individuella önskemål. Vi har gemensamt firande av högtider i samlingssalen. Vi samarbetar även mycket med föreningar i trakten, väntjänsten och våra lokala kyrkor. Varje vecka finns det möjlighet att delta i gudstjänst.

Städning och tvätt

Städning av din lägenhet och tvätt sköts av undersköterskorna på din grupp. Till fönsterputs anlitar vi en utomstående firma och varje boende står själv för kostnaden om man önskar hjälp med detta.

Pengar och värdesaker

När du flyttar in vill vi veta vem som hjälper dig med dina ekonomiska ärenden om du inte gör det själv. Du behöver en summa pengar tillgänglig för att täcka besök hos t.ex. frisör, fotvård och aktiviteter. Gruppen ansvarar endast för en mindre summa pengar som förvaras inlåst i din grupp, och som sedan redovisas för dig eller den som hjälper dig med ekonomin. Övriga kontanter och värdesaker ansvarar den boende/den som hjälper till med ekonomin för.

Övrigt

Fotvård och hårvård, som du själv betalar för, finns regelbundet på Vintrosahemmet.

Besöksadress

Dalstadsvägen 2, 719 30 Vintrosa

Hitta till Vintrosahemmet med hjälp av karta

Telefonnummer

 • Blåklockan, 019-21 50 61.
 • Nyponrosen, 019-21 50 69.
 • Murgrönan, 019-21 50 67.
 • Solgläntan, 019-21 50 64.
 • Sjuksköterska, 019-21 50 71.
 • Arbetsterapeut 019-21 50 62.

Enhetschef

Anna Atterhed, 019-21 50 92, anna.atterhed@orebro.se.

Administrativ assistent

Kristina Persson, 019-21 50 65, kristina.b-persson@orebro.se.

Senast uppdaterad: 21 april 2020
Publicerad: 29 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?