Jeremiasgården

Jeremiasgården ligger naturnära nära Örebro universitet med vårdcentral och apotek i samma hus.

Jeremiasgården

Information till dig som anhörig med närstående på vård- och omsorgsboende

Aktuell information

2020-04-21 Informationsbrev till anhöriga om coronaviruset. (pdf, 107 kB)

2020-03-27 Informationsbrev till anhöriga om coronaviruset. (pdf, 113 kB)

För dig som vill ha videosamtal med närstående på vård- och omsorgsboende – här finns en guide som visar hur du kommer igång med videosamtal.

Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden för att begränsa smittspridningen av coronaviruset

För att begränsa smittspridningen av coronaviruset så tillåter vi till och med den 31 augusti inte besök på våra boenden eller verksamheter inom vård och omsorg. Ta i första hand kontakt med boende och personal via telefon eller e-post.

Besök kan i vissa fall tillåtas efter överenskommelse med boendets enhetschef eller ansvarig sjuksköterska, exempelvis om det handlar om besök vid livets slutskede. Det får då inte finnas någon misstanke om smitta.

Här finns mer information med anledning av coronaviruset.

Vi ställer om till mer utomhusaktivitet

Besök av volontärer och anordnade kulturarrangemang inomhus är inställda vid vård- och omsorgsboenden tills vidare. Vi ställer om till mer utomhusaktivitet!

Boendemiljö

Här finns 58 lägenheter som är fördelade på sju grupper i ett fyravåningshus. En grupp är gruppboende för dementa, en är vårdboende för dementa och fem är vanliga vårdboenden.

Lägenheterna

Demensgrupperna har nio lägenheter var. De fem vårdboendegrupperna har åtta lägenheter varav en är en tvårummare.

Hyran varierar mellan 2 524 kr och 6 268 kr per månad beroende på lägenhetens storlek. På varje grupp finns ett gemensamhetsutrymme i form av kök och allrum samt tillgång till en stor balkong.

Ritningar på Jeremiasgården

Här kan du se på ritningar över äldreboendet Jeremiasgården

Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Panoramabilder från Jeremiasgården

Vår målsättning

Vi vill erbjuda en individuell omsorg, vård och rehabilitering i samverkan med anhöriga/närstående. Insatserna ska resultera i personlig livskvalité.

Samverkan

För att ta tillvara varje individs behov och möjligheter har vi ankomstsamtal, kontaktmannaskap, teamträffar och individuell vårdplanering. För information till anhöriga och närstående finns en särskild anslagstavla på varje grupp.

Mat och måltider

Jeremiasgården serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagskaffe och mellanmål. Det finns även kvällskaffe för den som så önskar. Kosten är individuellt anpassad och måltiderna ingår i kostavgiften. Om den boende vill bjuda besökare på mat eller kaffe, används eget kök och porslin.

Meny

Meny för vård- och omsorgsboende med alternativ.

Om du vill se rättens ingredienser – klicka på pilen till höger.

Om du vill prenumerera på menyn i din kalender – klicka på "Kalender".

Hälso- och sjukvård

Vi samverkar med Tybble vårdcentral. Läkare och sjukgymnast besöker Jeremiasgården regelbundet och gör hembesök vid behov. Arbetsterapeut finns dagtid på vardagar. Det finns sjuksköterska dagtid och på kvällen och natten finns det en sjuksköterskepatrull. Omvårdnadspersonalen är i huvudsak undersköterskor och finns i tjänst dygnet om. Flera i personalgruppen är flerspråkiga. Alla boende har rätt till subventionerad tandvård samt kostnadsfri munhälsobedömning en gång per år.

Aktiviteter

Individuella aktiviteter planerar kontaktpersonen tillsammans med den boende. Vi samarbetar med Svenska kyrkan, väntjänsten och studieförbund.

Städning och tvätt

Omvårdnadspersonalen städar lägenheten. All tvätt tvättas på gruppen och det är viktigt att den är märkt med namn.

Pengar och värdesaker

Vid inflyttning vill vi veta vem som sköter ekonomiska ärenden om den boende inte gör det själv. Vi har möjlighet att ta ansvar för en summa pengar åt den boende om en sådan överenskommelse görs. Kontaktpersonen ansvarar för redovisningen.

Övrigt

Frisör och fotvårdsterapeut utför arbete på Jeremiasgården efter beställning. Betalas av den boende.

Besöksadress

Sörbyängsvägen 6, Örebro

Hitta till Jeremiasgården med hjälp av karta

Telefon dygnet runt

  • Almåsen 019-21 51 40.
  • Björkhagen 019-21 51 47.
  • Brickegården 019-21 51 45.
  • Solbacken 019-21 51 51.
  • Sörgården 019-21 51 58.
  • Kullagården 019-21 51 61.
  • Takåsen 019-21 51 63.

Enhetschefer

Senast uppdaterad: 1 maj 2020
Publicerad: 29 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?