Ädelgården

Ädelgårdens vård- och omsorgsboende ligger nära Varberga centrum. I närheten finns Varberga vårdcentral och service som mataffär, bibliotek och servicebutik. På gångavstånd finns naturreservatet Varbergaskogen med vackra promenadstråk. Bra bussförbindelser finns till Örebro centrum.

Ädelgården, utifrån

Boendemiljö

På Ädelgården finns 30 lägenheter fördelade på tre avdelningar. De flesta lägenheterna är permanenta platser för personer i behov av vård- och omsorgsboende. Några lägenheter är korttidsplatser och växelvårdsplatser där man bor tillfälligt vid ökat vårdbehov eller som avlastning för anhörig som vårdar i hemmet.

På varje våning finns kök, matsal och tv-hörna. Uteplats finns både på bak- och framsida.

Ädelgårdens verksamhet drivs av Örebro kommun och det är Örebro Bostäder AB som är hyresvärd.

Ritningar på Ädelgården

Här kan du se på ritningar över äldreboendet Ädelgården. Ritningarna visar avdelningarnas gemensamma utrymmen, var uteplatser finns i anslutning till huset, lägenhetsnummer, mått i lägenheterna m.m.

Vår målsättning

Vår målsättning är att varje boende skall få god och säker vård- och omsorg och kunna känna sig trygg. Det är den enskildes egna behov och önskemål som styr vården och omsorgen på Ädelgården. Tillsammans med din kontaktperson planerar du din vård och omsorg på det sätt du vill ha den.

Samverkan

Samverkan är viktig mellan boende, närstående och personal och det sker genom vårdplaneringar, ankomstsamtal, anhörigträffar och kontaktmannaskap. Varje person som bor hos oss har en eller två kontaktpersoner i personalgruppen som företräder honom/henne och hjälper de närstående.

Mat och måltider

På Ädelgården serveras frukost, lunch och middag och däremellan kaffestunder och mellanmål för den som vill. Maten som serveras tillagas i Rostahemmets kök. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller i din lägenhet.

Matsedel

Menyn visar nuvarande vecka högst upp. Vill du se fler veckor klicka på pilarna högst upp till höger på menysidan.

Matsedel för vård- och omsorgsboende

Hälso- och sjukvård

Sjuksköterska finns hos oss på dagtid. På kvällen och nattetid finns en sjuksköterskepatrull att tillgå vid behov. Omvårdnadspersonal finns dygnet runt. Läkare kommer en gång i veckan och vid akuta behov. Vi har tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Rätt finns till subventionerad tandvård samt kostnadsfri tandvårdsbedömning av tandhygienist i samverkan med Folktandvården.

Aktiviteter

Kontaktpersonen är den som ansvarar för att ordna aktiviteter efter varje persons individuella önskemål. Även gemensamma aktiviteter anordnas, t.ex. sittgymnastik, andakt och fikastunder. Vi uppmärksammar högtider så som jul, påsk och midsommar med trevliga fester.

Städning och tvätt

Städning och tvätt ombesörjs av kontaktpersonen.

Pengar och värdesaker

Du behöver en mindre summa pengar för t.ex. frisör eller fotvård som regelbundet kommer till Ädelgården. Om du vill förvaras dina kontanter i kassaskåp.

 

Kontakt

Besöksadress

Varbergagatan 83, Örebro

Hitta till Ädelgården med hjälp av karta

Telefonnr

Våning 1 - Topasen 019-21 45 57
Våning 2 - Smaragden 019-21 45 60
Våning 3 - Safiren 019-21 45 59
Sjuksköterska 019-21 45 58
Nattpersonal 019-21 45 60

Sofia Granrot, enhetschef 019-21 45 56

Senast uppdaterad: 22 november 2017
Publicerad: 29 september 2016
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?