Seniorfestivalen

Seniorfestivalen firar tio år i år! Festivalen handlar om att främja seniorers hälsa och livskvalitet på olika sätt. Festivalen invigs måndag 30 september och avslutas lördagen 5 oktober med fri entré till mässan och underhållningen på kvällen.

Seniorfestivalen logga

Årets festival

Årets festivalvecka bjuder på många olika sorters aktiviteter. Du kommer bland annat kunna ta del av träningspass, föreläsningar, underhållning och resor. Veckan avslutas med en stor mässa med över 90 utställare.

Invigningen av årets Seniorfestival äger rum 30 september på Olof Palmes torg och Club 700. Invigningen börjar med kaffeservering på torget innan vi flyttar in till Club 700 där det bjuds på invigningstal, mingel, musik och frågesport.

Håll utkik efter ett fullständigt program för veckan som kommer upp här på webben och som en bilaga med Örebroar´n onsdag 11 september.

Aktiviteter under veckan

Seniorvarvet äger i år rum på en ny plats. Onsdag 2 oktober vid blir det tipspromenad, musikkryss med allsång och kaffeservering vid Karlslunds motionscentral. Torsdag 3 oktober uppmärksammas den årliga nationella fallkampanjen ”Balansera mera” som syftar till att uppmärksamma hur människor själva kan minimera risken för att falla. Den som kommer till Tegelbruket denna dag kommer kunna prova balansträning, göra balanstest, spela gåfotboll och vara med på linedance.

Örebro kommuns träffpunkter för seniorer bjuder under festivalveckan in till social samvaro och ett spännande program. Det kommer bland annat spelas musik, hållas föredrag, bjudas på ansiktsbehandling och anordnas guidade turer runt om Örebros nya bostadsområden.

Veckan avslutas med mässa på Conventum Arena där du kommer kunna ta del av provsmakning, modevisning och mycket mer. Under kvällen kommer komikern Ann Westin och Kalle Moreus med musikanter underhålla.

Kollage med bild på Kalle Moreus, Hjalmar Bergman teatern, en solnedgång och Ann Westin

Vill du delta som mässutställare?

Lördag 5 oktober kl. 10–16 arrangeras seniorfestivalens mässa på Conventum Arena.

Det är ett välbesökt event som lockar många besökare varje år. Det är gratis inträde och garderob för besökarna. Mässan erbjuder runt 100 utställare möjligheten att vara med och vi hoppas att det blir en stor variation av utställare även i år.

Nu har 85 utställare bokat en plats på mässan men det finns fortfarande ett begränsat antal lediga monterplatser kvar.

I bokningssystemet finns en preliminär karta över mässhallen och bokningsvillkor. Conventum sköter faktureringen. Du som mässutställare kan även boka en annons i programbladet och skänka vinster till festivalen. Mer information om detta hittar du längre ner på sidan.

Monterpriser

I monterpriset ingår ett bord med mått 180x70 cm, svart duk, en stol, trådlöst internet och godshantering. Det går att köpa till el eller annan extra utrustning och lunch.


Pris ex. moms

Golvyta (meter)

Information

1 500 kr

2x3

Gäller endast föreningar utan anställd personal (ej politiska partier)

4 400 kr

2x3


7 000 kr

2x6


11 000 kr

3x6


27 500 kr

6x6


Har du frågor? Kontakta oss så berättar vi mer

Seniorlotsarna 019-21 44 07 eller seniorfestivalen@orebro.se.

orebro.se/seniorfestivalen

Seniorfestivalen arrangeras av Örebro kommun och kommunens pensionärs­organisationer.

Senast uppdaterad: 13 augusti 2019
Publicerad: 27 januari 2017
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?