Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Nyhetsarkiv

 • Juni på Mosjö skola


  [14 juni]
  Sista veckan läsåret 2017/2018 var det inte bara skolavslutning utan mycket annat skoj hände på skolan.
  Sista veckan innan skolavslutningen introducerades en ny aktivitetsdag på skolan. I åldersblandade grupper gick barnen en i förväg bestämd sträcka runt i Mosås, den s.k. Mosjö-marschen. Under denna sträcka ingick det olika samarbetsövningar som synes på bilderna ovan.Sexorna mötte skolans personal i en sex-kamp där personalen bestämde tre grenar som det tävlades i och sexorna bestämde lika många grenar. Det blev en riktigt hård kamp under en timmes tid som slutade till personalens favör.Och slutligen så var det skolavslutning. Vädret var helt perfekt och klasserna klämde i och sjöng för full hals. En riktigt härlig avslutning på ett riktigt härligt läsår! Väl mött igen kl 8.10 måndag den 20/8!

 • Örebro kommuns lovsatsning


  [8 juni]
  Vill du ha tips på vad du eller ditt/dina barn ska hitta på under det stundande sommarlovet?
  I Sommarlovsprogrammet finns information om roliga och lustfyllda aktiviteter som barn och ungdomar kan göra på sommarlovet på olika ställen i Örebro kommun. Låter detta intressant, klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

 • Låsårets sista frukostkonsert


  [25 maj]
  Onsdag den 23 maj gick läsårets sista frukostkonsert av stapeln.
  Eftersom antalet elever på skolan ständigt växer så är vi numera i idrottshallen när skolans många talangfulla elever visar sina fantastiska scills. Även denna gång påmindes åskådarna om detta faktum.Vi bjöds på mycket dans men även skönsång samt en Bellman-historia.Vi längtar redan till den första frukostkonserten nästa läsår!

 • Teknik på Mosjö skola


  [25 maj]
  Denna vecka har det tjuvstartats med en ny typ av teknikundervsining i skolan.
  Teknik är numera ett helt fristående ämne, frånkopplat NO-ämnena. Därför har alla lärare deltagit i fortbildning som KomTek i Örebro håller i. Vi är nu ruskigt taggade att få testa på våra nyligt vunna kunskaper i detta spännande och praktiska ämne.Under de sista veckorna kommer därför några klasser på skolan att hålla på med teknik på detta "nya" sätt. På bilderna ser ni årskurs 2- och 3 som experimenterar med hjälp av spaghetti, vilket många elever tyckte var roligt och utmanande.Vi fortsätter att jobba med "praktisk teknik" under läsåret 2018/2019.

 • En morgon på fritids


  [18 maj]
  Jag gick runt ute på skolgården en fredagsmorgon i mitten på maj och blev drabbad!
  Det pågår så mycket fantastiskt ute på skolans skolgård på Mosjö skola. Jag gick runt och fotade under fem minuter denna fantastikt vackra fredag i maj och fick syn på så mycket glädje, lek och energi. Se och njut! Underbart!

 • Skolgårdens dag


  [27 april]
  Fredag den 27 april hände det grejer på Mosjö skolas skolgård.
  Alla elever på skolan deltog i olika aktiviteter som hade riggats på diverse platser av våra kompetenta fritidspedagoger runt om på skolans område.Dessa aktiviteter kunde man välja på: Spela King, spela frisbeegolf, cykla på cykelbana, spela gaga-boll, leka musiklekar, spela kubb samt leka "färgduellen" (se bild).Tack alla underbara elever för en härlig dag med mycket rörelse, frisk luft, skratt och härligt umgänge över åldersgränser!

 • Temaveckor i matsalen


  [23 april]
  Vi har haft finbesök från Italien i matsalen.
  Dessa två filurer dök upp en fredag i mitten april och bjöd på finmat från Italien! (Mia och Anette, ni är bäst!)

 • Hitta på något kul på påsklovet!


  [22 mars]
  Vecka 13 är det dags för påsklov. Häng med på spännande och roliga inom- och utomhusaktiviteter.
  Påsklovsprogrammet hittar du på www.orebro.se/pasklovlänk till annan webbplats. Där finns tips på spännande och roliga aktiviteter som du kan göra på påsklovet. De flesta aktiviteterna är gratis eller till låg kostnad.

 • Dags att nominera till Pedagogiskt pris


  [22 mars]
  Har du världens bästa lärare? Älskar ditt barn att gå till skolan, fritids eller förskolan? Skickliga pedagoger betyder så mycket!
  Därför delar Örebro kommun ut Pedagogiskt pris till någon eller några pedagoger som har utmärkt sig i sitt pedagogiska uppdrag och bidragit till ökad måluppfyllelse. Ta chansen att uppmärksamma dina favoritpedagoger!  Nominera här
    1–30 april kan alla som bor eller arbetar i Örebro nominera en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet (förskola, fritidshem eller skola) på orebro.se/pedagogisktprislänk till annan webbplats.   
     Tre kategorier    
     Priset omfattar både kommunala och fristående verksamheter i Örebro och delas ut i kategorierna:   
  • förskola
  • grundskola/grundsärskola/fritidshem
  • gymnasieskola/gymnasiesärskola.
     
     Ett pris för uppmuntran och inspiration   
     Prissumman, som fördelas mellan vinnarna, är max 50 000 kronor per år och pengarna ska användas till kompetensutveckling inom yrkesområdet.    • Cowboys och indianer


  [7 mars]
  Matsalen och skolans korridorer invaderades av vilda västern fredag den 2 mars.
  Våra kära skolbespisningsanvsariga är ruskigt påhittiga och i fredags när vi kom till skolan möttes vi av följande budskap:"Inte en lugn stund! Dagens meny föranleder ett omedelbart och distinkt agerande från kökspersonalen! Idag serveras nämligen COWBOYSOPPAVad passar då bättre än att kalla in lite vänner och bekanta såsom självaste Sheriffen från djupa Täbyskogarna samt en enveten störande liten indian vid namn Smygande Bönan.Dessutom kryllar det av efterlysta i skolbyggnaden, vi har dock fått god hjälp att fånga in alla bovar!Hoppas att fredagslugnet snart återvänder! Väl mött!Sheriffen och Smygande Bönan"

Dela:

17 maj 2013 • 12.42

Mosjö skola | Bodekullsvägen 14 | 702 33 Örebro
E-post: mosjo.skola@orebro.se | Tel. 019-21 21 15 | Fax 019-21 21 16
Örebro kommuns webbplats
Mosjö skola