Sidhuvud
Translate

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Örebro municipality in other languages

Close

Nyhetsarkiv

 • Välkommen till ett nytt läsår!


  [4 augusti]
  Måndagen den 21 augusti kl. 8.15   startar det nya läsåret!
   
  Hoppas att ni alla har haft en skön sommar och ser fram emot ett nytt läsår för det gör vi.
  Extra varmt välkomna ska ni vara som är nya på Latorp skola.                  


 • Midsommarfirande


  [21 juni]
  Idag har fritids tillsammans med förskolan klätt midsommarstången. Vi sjöng och dansade och hade en fin stund tillsammans. Vi avnjöt sen en god midsommarbuffé som Gai och Anna tillagat.
  Text 

 • Skolavslutning


  [8 juni]
  Välkomna till Latorps skola på måndag den 12 juni kl.17.00
  Text

 • KRAFTSAMLING


  [16 februari]
  Hela skolan samlades på skolgården. Vi sjöng, hade röris och lekte tillsammans. Alla hade skrivit sina bokstäver i sitt namn och utav dessa gjorde vi en stor namnfläta som sitter i skolhusets trappa, gå in och titta!
  Text

 • Fritids hela dagen!!


  [22 september]
  Vi började dagen med innelekar. Därefter gick vi ut och lekte gemensamt innan vi gick iväg till skogen. På vägen gick vi en tipspromenad. Väl framme byggde vi kojer och lekte massvis!. Vi åt medhavd lunch och på em gick vi tillbaka till skolan. där gjorde vi växttryck och fortsatte att leka. Vi hade en toppendag!
  Text

 • Tvåorna utelektion


  [1 september]
  Eleverna jobbade parvis med att bygga upp tiotal & ental med material från skogen. De redovisade sen för oss pedagoger hur de hade tänkt.
  Text

 • Skolstart


  [4 augusti]
  Onsdagen den 17 augusti kl 8.15 startar höstterminen och vi hälsar både elever och vårdnadshavare varmt välkomna till ett nytt läsår på Latorps skola.                  

 • Midsommarfirande på latorps förskola & fritids


  [22 juni]
  Igår var vi  alla  ute och plockade blommor  och idag klädde vi och reste vår fina midsommarstång. Sen dansade vi och sjöng under glada tillrop. Därefter bjöds vi på god midommarbuffé av våra härliga kockar Gay & Anna, Tack!
  Text

 • Skolavslutning


  [14 juni]
  Tisdag 7/6 hade vi skolavslutning. Eleverna bjöd på ett härligt program!
  Snart dags för sommarlov!

 • Fritids på utflykt till stan!


  [24 mars]
  Vi åkte länsbussen in till stan och gick en stadspromenad till Wadköping. Där gick vi runt och tittade. Vi lekte  i stadsparken och i lekladan. Lunch åt vi på Mc Donalds och avslutade sen med ett besök på stadsbiblioteket.
  Text

 • Tälja i is


  [17 mars]
  På utelektionen i tisdags fick 3:orna pröva på att tälja is. De tyckte att det var kul, men lite svårt och blött.

 • Ettan utelektion


  [28 januari]
  Förutom att vi mätte avstånd och föremål på olika sätt så byggde eleverna snöskulpturer. De jobbade gruppvis och de fick bygga hur de ville men de skulle vara 1m. Resultatet blev lyckat!
  Text

 • Invigning


  [8 oktober]
  Tisdag 6/10 invigde vi vårt nya hus med matsal och förskoleavdelningen Solskenet. Ett barn från varje förskoleavdelning och en elev från varje klass var med och klippte bandet. Efter invigningen bjöds alla barn och elever på fruktspett som 3:orna hade gjort.

 • Fruktspett till invigningen


  [8 oktober]
  Inför invigningen av vår nya matsal och förskoleavdelning Solskenet gjorde 3:orna fruktspett till alla barn och elever på Latorps förskola och skola. De gjorde totalt 135 fruktspett.

 • Friluftsdag


  [1 oktober]
  På friluftsdagen i tisdags var eleverna indelade i åldersblandade grupper med en trea som huvudansvarig för gruppen. De gick en tipspromenad om allemansrätten som de var väldigt insatta i och klarade av bra. De gjorde sen naturbokmärken, lekte och åt grillad korv till lunch. Treorna gjorde även naturtavlor. Vi ghade en toppendag!
  Text

 • ​Skolavslutning 2015


  [12 juni]
  Lite bilder från årets skolavslutning 2015. Eleverna bjöd som vanligt på ett härligt och varierande program med sånger, dikter, dans och instrument. Personalen passar på att tacka för presenterna vi fick.

 • Aktivitetsdag


  [22 maj]
  Treorna hade planerat upp och genomförde sen 10 olika stationer med varsin grupp. De kastade boll, hoppade längdhopp, sprang hinderbana, dribblade & sköt, kastade prick mm. Passet blev mycket uppskattat av eleverna och treorna var jätteduktiga!
  Text

 • ​Ombyggnation


  [13 maj]
  Nu har vi en byggarbetsplats här på skolan. Området är inhägnat och vi vädjar till er som bor bakom skolan att ni går nedre vägen. Använd endast den övre men då i sällskap med vuxen pga  tung trafik.
  Text

 • Elevens val: "Teknikgruppen"


  [30 april]
  Här kommer lite bilder från Teknikgruppen när vi hade elevens val. Eleverna gjorde actiongubbar av plastflaskorna de hade med sig. De fick också måla en fisk och en glasskål som man fäste på en blompinne. Snurrade man tillräckligt fort på pinnen såg det ut som att fisken var i glasskålen. En del elever gjorde pastellblommor som vecklar ut sig i vatten.

 • Fritids på stadsutflykt


  [2 april]
  Vi åkte in med länsbussen till stan och gick förbi slottet på väg till Wadköping. Vi lekte i den stora lekparken, besökte svarvstugan, lekte i lekladan och både fikade och åt pannkakor. Det blev en toppendag!
  Text

 • Besök på Vintrosa bibliotek


  [30 mars]
  Efter vår idrottslektion gick förskoleklassen ner till biblioteket. Eva och Monika hjälptesom vanligt till med att hitta böcker som passar. Vi hann också med att sitta och läsa/mysa en stund innan vi tog bussen tillbaka till Latorp.
  Text

 • Julavslutning


  [19 december]
  Idag har vi haft en mysig avslutning med vår traditionella julshow. Elever som vill har bjudit på sång, dans, historier mm. Därefter dansade vi alla in julen både inne och ute. Vi fick också besök av Tomten som kom med lite gott.
  Text

 • ​2:orna postar julkort


  [17 december]
  2:orna har målat egna julkort att skicka till någon. Idag har vi skrivit en hälsning, adress och satt på frimärke. Sen var vi och la på dem på postlådan.

 • ​Lucia


  [17 december]
  Här är lite bilder från Luciaprogrammet i fredags.Eleverna bjöd som vanligt på ett härligt program! Vi passar på att tacka för de fina änglarna vi fick.

 • Adventssamling


  [5 december]
  Hela skolan och Dinosaurierna var på en trevlig Adventssamling i Elim. När vi kom tillbaka till skolan fikade vi alla tillsammans.
  Text

 • Multiplikationsstationer


  [4 december]
  På utedagen ansvarade 3:orna för olika stationer där 2:orna fick träna multiplikation. Vi tränade på 2:ans och 10:ans tabell. Eleverna fick försöka träffa olika saker med ärtpåsar, kastanjer, bollar mm. Varje träff var värd antingen 2 poäng eller 10 poäng beroende på vilken tabell som tränades. Det var också stationer med huvudräkning.

 • Maskhus


  [23 september]
  Förskoleklassen fortsätter nu med ett masktema för att bygga på det vi jobbat med inledningsvis. Vi har ju pratat om kretslopp,miljön, avfall och vatten mm. Vi var ute och letade mask i fredags och har nu gjort ett maskhus med masken Max och 9 kompisar så ska vi följa vad som händer.
  Text

 • Skoljoggen


  [23 september]
  Hela Latorps skola var nere i Vintrosa och sprang skoljoggen tillsammans med Vintrosas elever. Det blev många varv och mil tillsammans. I samband med skoljoggen samlas en frivillig springslant in och går till SOS barnbyar och Astrid Lindgrens barnby i Bouar i svårt konfliktdrabbade och mycket fattiga Centralafrikanska republiken. Det finns mer att läsa på www.skolidrott.se/skoljoggenlänk till annan webbplats.
  Text

 • Skolavslutning 2014


  [16 juni]
  Eleverna bjöd på fina sånger, dans & dikter. Vi önskar treorna ett stort lycka till i Vintrosa. Ett stort tack för detta läsår och för de fina gåvorna.
  Text

 • Naturmålning


  [22 maj]
  1-2orna gick iväg till naturreservatet där de valde en plats som de ville måla av. Målningarna sitter på väggen i övre trappan så kom gärna och titta på de vackra alstren. Treorna var på stadsutflykt denna dag. 
  Text

 • Elevens val


  [15 maj]
  Nu har vi haft läsårets sista elevens val. Två grupper var nere i Vintrosa och hade idrott eller träslöjd. En grupp var kvar på skolan och hade bild. På idrotten blev det en mängd olika lekar/övningar utifrån elevernas önskemål. På träslöjden tillverkade de olika skyltar. Bildgruppen jobbade med gips, lera och färg. Vi utvärderade i grupperna och eleverna tyckte att det varit roligt.
  Text

 • Skräptema


  [5 maj]
  Vi delade in oss i tre grupper och gick och plockade skräp runtom i Latorp. Sen sorterade vi skräpet tillsammans och fyllde även på majbrasan. Vi gjorde sen en värderingsövning om skräp där de fick ta ställning till olika påståenden. Avslutningsvis tittade vi på en film om sophantering och återvinning.
  Text

 • Landskamp


  [13 mars]
  Tvåorna arrangerade en landskamp för dem och ettorna. Grenarna var kast med liten boll, längdhopp, löpning, prickkastning, bandy, basket och stafett. Det blev en en mycket lyckad aktivitet.
  Text

 • Vinteros i Latorp


  [27 februari]
  Vi genomförde ett improviserat vinterspel på skolgården. Vi hade 10 nationer närvarande och grenarna vi tävlade i var: curling, sprint med masstart, bandy, skidskytte och stafett. Spelet blev lyckat trots väderförhållandena med blidväder och sol.
  Text

 • Sportlov


  [24 februari]
  Vi har haft en skönt sportlov där vi passat på att baka som vi inte gör så ofta. Barnen har lekt mycket rollekar, pysslat och ritat. Vi har också varit ute och lekt en del och även tittat lite på OS. Onsdagen tillbringade vi i Ånnaboda där vi åkte pulka i ett riktigt snabbföre. Vi hade med oss matsäck och hade en toppendag.
  Text

 • Latorps Vasalopp


  [11 februari]
  Treorna arrangerade  tillsammans med personalen Latorps Vasalopp. Blåklockorna startade först och sen följde de andra enheterna efter. Barnen var jätteduktiga! Stort tack till skoleleverna som servade längs spåren. Alla fick blåbärs/nyponsoppa och de yngre barnen medaljer och skoleleverna diplom.
  Text

 • Friluftsdag


  [6 februari]
  Vi tog bussen in till stan och gick till bandyhallen på Behrn arena vilket gick riktigt bra. Isen var nyspolad och så stooor. Vi hade en toppendag och pricken över i var när några spelare från Örebro hockey kom dit och vi fick träffa dem och få autografer.
  Text

Dela:

17 december 2013 • 14.57

Latorps skola | Åsvägen 17 | 719 94 Vintrosa
E-post: latorp.skola@orebro.se | Tel: 019-21 50 43 | Fax: 019-21 50 41
Örebro kommuns webbplats
Latorps skola