Utbudet av servicetjänster utan behovsprövning förändras

Från och med 1 januari 2020 kommer utbudet av servicetjänster utan behovsprövning att förändras. För dig som är över 75 år finns möjlighet att beställa fixartjänst.

Örebro kommun ändrar utbudet av servicetjänster utan behovsprövning till nya kunder från och med 1 januari 2020. Du som tidigare beställt servicetjänster utan behovsprövning får behålla tjänsterna till och med 31 mars 2020. Fixartjänst kan du som är över 75 år beställa utan behovsprövning.

– Vi behöver gå igenom vår verksamhet på många plan för att se att vi använder resurserna där de gör störst nytta. Det handlar om att säkra att vi även i framtiden ska kunna möta de behov som finns. Servicetjänsterna utan biståndsbeslut har varit ett väldigt generöst erbjudande i Örebro kommun. Vid en jämförelse med andra kommuner, är det bara Örebro som har haft det i den här generösa formen, säger Patrik Jonsson, programdirektör Social välfärd.

Fixartjänst

För dig som är över 75 år finns möjlighet att beställa fixartjänst. Fixartjänst innebär exempelvis hjälp att sätta upp gardiner eller tavlor, byta glödlampa eller batterier till brandvarnare. Fixartjänst kommer från och med 1 januari 2020 erbjudas upp till fyra timmar per år. Du beställer fixartjänst via e-tjänsten eller blanketten som finns på orebro.se.

Servicetjänster

Om du har behov av hjälp med städning, tvätt, inköp eller fönsterputs kan du ansöka om servicetjänster. En biståndshandläggare tar emot din ansökan och utreder ditt behov. Du ansöker genom att fylla i blanketten som finns på orebro.se eller genom att kontakta Servicecenter.

Hushållsnära tjänster

Du kan själv anlita ett privat företag som erbjuder hushållsnära tjänster som till exempel städning, tvätt, inköp, fönsterputs, snöskottning eller trädgårdstjänster.

Mer information

Här hittar du mer information om fixartjänst.

Här hittar du mer information om servicetjänster.

Blanketter för beställning av fixartjänst eller ansökan om servicetjänster hittar du under Självservice inom äldre.

Råd och vägledning

Om du har behov av råd, vägledning eller annat stöd kan du kontakta Örebro kommuns Servicecenter, 019-21 10 00 eller servicecenter@orebro.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!