Högt söktryck på våra gymnasieskolor

Den slutliga antagningen till gymnasieskolorna visar att samtliga av Örebro kommuns utbildningar är populära och att alla platser kommer fyllas. Nu börjar förberedelserna för att emot 1552 nya elever i höst.

Sommarens antagningssiffror visar att det är ett fortsatt högt söktryck på Örebro kommuns gymnasieprogram och att alla platser kommer att fyllas. Det innebär att våra fyra gymnasieskolor nu börjar förberedelserna för att ta emot 1552 nya, förväntansfulla elever i höst.

Det är högt söktryck på alla fyra skolor, men likt tidigare har intresset för ekonomiprogrammet varit extra stort. Örebro kommun beslutade tidigt att, för andra året i rad, öka antalet platser på Rudbecksgymnasiet och Virginska gymnasiet.

– Vi ser det som ett kvitto på att det systematiska arbetet med att jobba med attraktivitet och dimensionering på strategisk nivå bär frukt. Vi har också förmågan att hitta balans mellan elevernas önskemål och antal platser, säger Mokhtar Bennis, gymnasie- och vuxenutbildningschef.

– Det här visar att våra kommunala gymnasieskolor har en hög attraktivitet och att väldigt många ungdomar i Örebro vill ha sin gymnasiala utbildning på våra skolor. Det är ytterst ett kvitto för lärare, rektorer och förvaltning att vi lyckats bra med vårt uppdrag, säger Maria Haglund (M), kommunalråd med ansvar för bland annat gymnasiefrågor.

Mer information

På orebro.se/dinframtid hittar du allt om våra kommunala gymnasieskolor.

Senast uppdaterad:
Publicerad: