Hej senior, häng med oss i sommar!

I år anordnar Örebro kommun tillsammans med flera aktörer Seniorsommar med båtturer på Hjälmaren, utflykter, sommarmusik, gympa i park och skog. Sommarens aktiviteter anordnas juni–augusti. Hoppas vi ses!

Örebro kommun har flera mötesplatser för seniorer, och nu under sommaren är ett bra tillfälle att besöka någon av dem för att lyssna på sommarmusik. Här kan du träffa andra för en pratstund och ta en kopp kaffe.

Dagsutflykter

Under sommaren kan du följa med på båttur på Hjälmaren, gå på guidad tur med berättelser från Maria Lang i Nora, ta ett dopp i Ånnabodasjön eller hänga med på en nostalgiresa till Ormesta. Det finns också möjlighet att följa med på natur- och fågelskådning i Oset eller en konsthistorisk promenad bland Stadsparkens många skulpturer. Det finns något för alla!

Utflykterna anordnas vid flera olika tillfällen juni–augusti. Se hela programmet och läs mer om Seniorsommar och hur du anmäler dig till dagsutflykterna.

Musik och fysisk aktivitet

Från juni till augusti arrangeras sommarmusik runt om på våra träffpunkter. Se sommarens artister och läs mer om Seniorsommar.

Under sommaren anordnas parkgympa med varierande fysiska pass i Sveaparken, Brickebacken, Baronbackarna och Varberga/Oxhagen, och i Karlslund skogsgympa.

Varmt välkommen!

Om sommaraktiviteterna

Sommaraktiviteterna är en del i kommunens hälsofrämjande arbetet för att bryta ofrivillig ensamhet och erbjuda en möjlighet att delta i olika aktiviteter och få social samvaro. Detta för att främja den psykiska och fysiska hälsan hos seniorer.

Sommarens program

Broschyr Seniorsommar finns att hämta på alla mötesplatser för seniorer, vårdcentraler och bibliotek. Om du inte har möjlighet att hämta programmet, kontakta Servicecenter.

Framsidan på broschyr Seniorsommar 2024 med ett glatt äldre par.
Senast uppdaterad:
Publicerad: