Rädda framtidens fika

Tycker du om att fika? Då är den här kampanjen för dig! Den 11–18 maj uppmanar Fairtrade till att ta en Fairtrade-märkt fika för att stötta kakao- och kaffeodlare.

Framtiden för fikat ser mörk ut, odlarna lever under dåliga arbets- och levnadsvillkor och utan dem kan vi inte dricka kaffe, choklad eller annat vi tycker om att fika. För att motverka detta jobbar Fairtrade för att odlarna ska få bättre villkor.

Sedan 2007 titulerar Örebro kommun sig som Fairtrade-diplomerade och har två gånger blivit utsedd till Fairtrade-city.

– Jag är stolt över att Örebro kommun bidrar till etisk och rättvis handel genom att köpa Fairtrade-märkta produkter såsom kaffe, te och bananer, säger Carinne Lancereau som är Fairtrade-samordnare inom Örebro kommun.

Vad kan du göra?

Genom att fika Fairtrade-märkt 11–18 maj stöttar du Fairtrades kampanj för att hjälpa kakao- och kaffeodlare. Tagga dina fikabilder i sociala medier med #fikaforever @fairtradese för att visa att du stöttar kampanjen och se vad andra Fairtrade-fikar.

För att uppmärksamma kampanjen har Fairtrade även en utställning. 13–14 maj kan du se utställningen på Krämaren och 15–18 maj kan du se utställningen på Kulturkvarteret.

Läs mer om Fairtrade

Om kommunens arbete med Fairtrade på orebro.se/fairtradecity.

Om Fairtrades vårkampanj på fairtrade.se/fikaforever.

Senast uppdaterad:
Publicerad: