Hitta ditt drömyrke på Yrkesmässan 2023

Torsdag 16 november slår Conventum Arena upp portarna för Yrkesmässan. Här får du prata med en yrkesutövare direkt på plats! Du kanske undrar vilka yrken som finns på arbetsmarknaden idag? Eller hur det är att arbeta som kriminalvårdare? På Yrkesmässan får du svaret.

På Yrkesmässan finns möjligheten att träffa branschorganisationer och företag för att få veta hur det är att arbeta inom ett specifikt yrke eller att bara bli inspirerad inför ett kommande yrkesval.

På mässan finns representanter från transport- och logistikbranschen, vård och omsorg, teknikföretag och många fler. Det kommer att bjuda på aktiviteter under dagen, bland annat kommer det att tävlas i kockdueller kl. 11 och 15. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur du ska gå till väga om du vill utbilda dig till ett specifikt yrke.

– Tanken med Yrkesmässan är att ge ungdomar och vuxna ökad kunskap om yrken som har stora jobbmöjligheter i framtiden och att ge branscherna chans att presentera olika yrkeskategorier. Här får branscherna själva bestämma vad som ska visas upp, säger Thomas Strömberg, projektledare för Yrkesmässan.

Här kan du läsa mer om mässan och vilka utställare som kommer att vara på plats.

Mässan hålls på Conventum Arena den 16 november och är öppen för grundskolor kl. 9–14 och för allmänheten kl. 14–17.

Vi ses på Yrkesmässan!

Senast uppdaterad:
Publicerad: