Växla upp din fritid!

Uppvärmd och redo för träningen, eller en stund för dig själv på väg till din fritidsaktivitet? Cykeln har många fördelar, inte minst för hälsan. Testa att cykla till din nästa fritidsaktivitet och dela med dig av din upplevelse senast 7 juni, så har du chans att vinna en goodiebag.

Nationella resvaneundersökningar, gjorda av myndigheten Trafikanalys, visar att ungefär en tredjedel av alla våra resor är fritidsresor. Det är till exempel när vi reser till och från fotbollsträningen, kören eller någon annan aktivitet. Många av resorna är korta och sker inom staden – vilken gör de till ett perfekt tillfälle att testa att göra resan med cykel!

Under perioden 22 maj-7 juni 2023 genomför Örebro kommun kampanjen ”Växla upp din fritid”, med syftet att få fler att testa att cykla till en fritidsaktivitet. Titta gärna på filmen som visar olika resor med cykel till fritidsaktiviteter. Du kan välja att se filmen med undertext.

Om tävlingen

Testa att cykla till din fritidsaktivitet och beskriv din upplevelse! Ditt bidrag ska innehålla en beskrivning av din resa och en motivering kopplat till vilka fördelar just du har upptäckt med att cykla. Skicka gärna med en bild på din cykelresa. Skicka in ditt bidrag till vaxlaupp@orebro.se senast 7 juni. Fem vinnare utses av en jury och får ett pris i form av en goodiebag med cykeltillbehör. Vinnare kommer att kontaktas via mejl under v. 24.

Markplanerings- och exploateringsnämnden behandlar dina personuppgifter i syfte att administrera tävlingen Växla upp din fritid, med stöd av dataskyddsförordningen artikel 13. Genom att delta i tävlingen godkänner du även att ditt bidrag kan komma att publiceras i Örebro kommuns kanaler. Mer information om Örebro kommuns behandling av personuppgifter.

Lycka till!

En del av EU-projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan

Kampanjen Växla upp din fritid är en del av EU-projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan. Örebro kommun ingår i det treåriga EU-projektet, Fossilfritt 2030 – Rena resan, som drivs av Region Örebro län och vars syfte är att minska klimatpåverkan från resor i östra Mellansverige.

På orebro.se/cykel hittar du mer information om att cykla i Örebro.

Senast uppdaterad:
Publicerad: