Välkommen till våra naturguidningar

Nu presenterar vi vårens naturguidningar och aktiviteter! Upptäck nya platser, lär dig mer om friluftsliv och djur- och växtliv tillsammans med andra. Missa inte familjedag på Björkön, artjakt och guidningar vid Ässkogstorp eller botaniska rariteter i Glanshammar.

– Naturguidningarna är ett sätt att tillgängliggöra och visa vad Örebros vackra naturmiljöer erbjuder, både när det gäller friluftsliv och djur- och växtliv. Vi hoppas man nu tar tillfället att deltar på utflykterna och att de upplevs som meningsfulla, kunskapsgivande och glädjande, säger Erik Göthlin kommunekolog, Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Årets naturguidningar sker i samarbete med naturvårdsorganisationen Hopajola och tillsammans med flera andra aktörer samverkar vi för att erbjuda en variation av olika utflykter i vår och sommar.

Botaniska rariteter

Torsdag 18 maj.

Välkommen på en guidning där vi beskådar både vanliga och ovanliga blommor i Glanshammar.

Fågelsång på Björkön

Söndag 21 maj.

Följ med på utflykt till naturreservatet Björkön. Sångfåglarna är i fokus den här dagen.

Bioblitz: Artjakt vid Ässkogstorp

Lördag 27 maj.

Artjakt och natur i samband med biologiska mångfaldens dag.

Matlagning och allemansrätt

Lördag 3 juni.

Vi lagar mat och lär oss om allemansrätten i Öknaskogen.

Familjedag på Björkön

Söndag 18 juni.

Välkomna ut till naturreservatet Björkön i Hjälmaren för en dag med aktiviteter för hela familjen. Tema är allemansrätten.

Tillgänglighetsanpassad naturutflykt i Varbergaskogen

Söndag 3 september.

Frågesport och grillning.

Naturkartan

På Naturkartan kan du läsa mer om att upptäcka Örebro kommuns natur och friluftsliv. Här finns kartor, leder, foton och mycket mer. Du kan också ladda ner Naturkartan som app.

Senast uppdaterad:
Publicerad: