Ny utställning i Anckarsvärds magasin

Snart öppnar en ny utställning i Anckarsvärds magasin, som berättar om hur Hertig Karls lokala skafferi blev alla örebroares herrgård. Välkommen till invigningen söndag 14 maj kl. 14!

Spannmålsboden Anckarsvärds magasin uppfördes av Carl Anckarsvärd år 1834. Idag används byggnaden för olika utställningar och här finns även ett informationscenter för kulturreservatet Karlslund. Som en del av Karlslundsområdets utveckling har Anckarsvärds magasin renoverats för att förbereda för en ny utställning som invigs söndag 14 maj.

Det är Örebro läns museum som tagit fram den nya utställningen, som berättar historien om Karlslunds herrgård från 1500-talets slut, när Hertig Karl styrde över Närke, till idag. Här kan du upptäcka platsens historia och lära dig mer om hur det kommer sig att det finns en stor herrgård just i Karlslund. Genom åren har Karlslund varit en plats för påhittiga ägare och utveckling, men också för idéer som inte höll, konkurser och ryggar krökta av hårt slit.

Invigning

Söndagen 14 maj kl. 14 inviger vi den nya utställningen i Anckarsvärds magasin, Karlslund. Välkommen!

Program för dagen

Kulturskolans folkmusikgrupp Valseriet bjuder på musikunderhållning från kl. 13.30.

Invigning kl. 14 med tal av Madelene Spinord Semenets, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Örebro kommun, samt Marcus Drotz, enhetschef samlingar och utställningar Örebro läns museum.

Kostnadsfri guidad visning av den nya utställningen kl. 14.30 av Örebro läns museum.

Under dagen kommer det finnas marknadsbord med tilltugg och vi bjuder på förfriskningar.

Mer information

Karlslundsområdet ska utvecklas till ett attraktivt rekreationsområde för både örebroare och besökare. Läs mer om områdets utveckling på orebro.se/karlslundsomradet.

På orebro.se/karlslund hittar du mer information om kulturreservatet Karlslund.

Öppettider utställningen i Anckarsvärds magasin.

Senast uppdaterad:
Publicerad: