Nu finns chans att bli en del av Tamarinden

Nu genomförs markanvisning i bostadsområdet Tamarinden i Sörbyängen och vi söker en aktör för att bygga bostäder på två tomter i området. Ta chansen att bli en del av Örebro och en smart och hållbar stadsdel, där vi skapar förutsättningar för människor att mötas och där husen delar energi med varandra.

Tamarinden - fastigheterna Lakritsroten 2 och Renfanan 2 ute för markanvisning.

Vill du som byggaktör bli en del av en innovationsprocess med fokus på att skapa förutsättningar för smarta bostäder? Läs mer och lämna in er intresseanmälan under pågående markanvisning senast 12 maj 2023 här.

Visionen för Tamarinden är att byggnaderna ska kunna reducera, producera, lagra och dela energi i ett lokalt energisystem på ett sätt som aldrig har gjorts tidigare.

Energisystemet i Tamarinden är det enda av sitt slag och kan ses som en prototyp för hur man kan snabba på energiomställningen i nybyggnadsprojekt genom att vara smarta. Detta gör vi tillsammans med Tamarindens byggaktörer ÖrebroBostäder, Magnolia, Serneke och Tornet för att bli en hållbar och energismart stadsdel med totalt 800 bostäder fördelat på 10 fastigheter, en förskola och verksamhetslokaler.

Läs mer om Tamarinden här

Senast uppdaterad:
Publicerad: