Omklädningsrummen på Rosta gärde renoveras

Nu satsar vi på barn och unga genom att totalrenovera omklädningsrummen på Rosta gärde. Föreningslivet kommer ha tillgång till omklädningsrum i närheten och det finns även provisoriska toaletter och duschar på plats under byggtiden. Planen är att arbetet ska vara klart i slutet av sommaren.

Under våren och sommaren kommer vi att renovera omklädningsrummen på Rosta gärde i Hästhagens friluftsområde. Renoveringen görs både till följd av byggnadens skick och ålder, och för att främja barn- och ungdomsverksamheten i området. När byggnaden är klar, kommer den dessutom att passa bättre in i den kulturmiljö den ligger i.

– Rosta gärde är ett viktigt idrotts- och fritidsområde i Örebro kommun, inte minst utifrån barn- och ungdomsidrott. Därför är det extra roligt att vi nu startar byggnationen av nya omklädningsrum som är en efterlängtad förbättring i området, säger Madelene Spinord Semenets (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

– Investeringen i omklädningsrummen vid Hästhagen och Rosta gärde skapar bättre och tryggare förutsättningar för Örebro kommuns fritids- och föreningsliv, säger Richard Fagerström, verksamhetschef Drift av anläggningar och lokaler, Kultur- och fritidsförvaltningen.

Tillfälliga omklädningsrum under byggtiden

Arbetet är nu i full gång. Föreningslivet kommer ha tillgång till omklädningsrum i närheten och det finns även provisoriska toaletter och duschar på plats under byggtiden. Det går alltså att ha aktiviteter på Rosta gärde precis som vanligt. Planen är att arbetet ska vara klart i slutet av sommaren.

Energieffektivisering och tillbyggnad

Projektet innebär en totalrenovering och ombyggnation invändigt, vilket även innebär att vi installerar nya och mer energieffektiva värmesystem och ventilation. Nytt avlopp, tak, fasad och fönster, samt dränering runt om byggnaden ingår också i projektet, liksom en ny tillbyggnad med toaletter som även kommer att vara öppna för allmänheten. Projektet är nu upphandlat och Sjötorps hus har utsetts till totalentreprenör.

Senast uppdaterad:
Publicerad: