Chans till en ny vardag – hitta din yrkesutbildning hos oss!

Vill du, eller någon du känner, gå en yrkesutbildning för att snabbt bli redo att arbeta inom en ny bransch? Du kanske vill utbilda dig till kock, CNC-operatör, elektriker eller målare? Just nu är ansökan öppen till flera av våra yrkesutbildningar.

Yrkesvux är utbildningar för vuxna, på gymnasienivå, som syftar till att utbilda inom branscher med stora kompetensförsörjningsbehov. Du behöver vara över 20 år för att söka till utbildningarna.

Just nu kan du söka till många yrkesutbildningar

Yrkesutbildningarna startar på olika tider på året, men många av dem i augusti. Utbildningarna som startar i augusti kan du söka till under våren. Det gäller bland annat utbildningar för kock, värdskap, kommunikation och marknadsföring, byggnadsarbetare inriktning måleri, CNC-operatör och trädgård. Ta chansen till en ny vardag!

På orebro.se/yrkesvux kan du läsa mer om utbildningarna, när ansökan är öppen och vad som krävs för att söka en utbildning.

Omställningsstudiestöd

Det finns ett nytt studiemedel för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens för att bli mer attraktiv på arbets­­marknaden. Omställnings­studiestödet söker du via Centrala studiestödsnämnden, CSN. För att kunna få stödet behöver du vara minst 27 år och ha arbetat ett längre tag. Mer information om omställningsstudiestödet finns på csn.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad: