Marknaden under Hindersmässan drar igång

25–28 januari arrangeras marknaden under Hindersmässan som är en av Örebros starkaste traditioner. Under de två gånga åren fick marknaden ställas in på grund av coronapandemin men kommer i år kunna genomföras, där Trädgårdstorget tillkommer som ett nytt område för marknadsknallar. 

Hindersmässan - en av Örebros starkaste traditioner med anor från 1300-talet kommer nu att kunna genomföras till mångas glädje.

– Många marknadsförsäljare har väntat och är väldigt glada över att vi nu kan genomföra marknaden som är en stark tradition både för försäljare och besökare. Platserna för att sälja under marknaden tog snabbt slut och nu ser vi fram emot kommande dagar precis som det ska vara, med karameller, hantverk, leksaker och mycket mer, säger Ajdina Ranica, ställföreträdande ansvarig för Hindersmässan.

Trädgårdstorget, som ligger vid korsningen Storbron och Södra Strandgatan, blir ett nytt område för marknadsknallar. Samtidigt som det kommer vara färre marknadsknallar längs södra Drottninggatan. Ett önskemål från butiksägarna.

Hindersmässan lockas av runt 80 000 besökare där ca 150 marknadsknallar säljer allt från leksaker, till hantverk, kläder, delikatesser och mycket mer.

Datum och tider

Marknaden under Hindersmässan pågår 25–28 januari under följande tider.
Onsdag–fredag: klockan 9–18.
Lördag: klockan 9–15.

Läs mer på: orebro.se/hindersmassan

På marknaden finns allt från hantverk till godis, leksaker och kläder.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?