Mariebergsskolans skolrestaurang vann pris på White Guide Junior-galan

Mariebergsskolan tog hem priset för Årets gröna skolmåltid på galan som uppmärksammar Sveriges bästa offentliga måltider i skolor, förskolor och äldreomsorg.

I tisdags kväll var det prisutdelning på White Guide Junior-galan som ger utmärkelser för att uppmärksamma Sveriges bästa offentliga måltider i skolor, förskolor och äldreomsorg. Örebro kommun har uppmärksammats genom nomineringar i ett flertal kategorier. I stark konkurrens vann Mariebergsskolan i kategorin ”Årets gröna skolmåltid”.

Motivering

Motiveringen lyder: ”En grön vinnare som har insett att vägen till barnens hjärtan går via exceptionellt vacker och vällagad mat, med eller utan kött.”

Medarbetare tog emot priset på galan

Kökschef Susanne Andersson tillsammans med två medarbetare var på plats i Helsingborg.

– Det känns så roligt att få vinna pris för något så viktigt och aktuellt som att uppmuntra barnen att välja grönt på tallriken, säger Susanne Andersson efter prisutdelningen.

Kommunalrådet Jimmy Nordengren var också på plats för att följa prisutdelningen.

– Otroligt stolt över vinsten och ett bevis på att Örebro fortsatt har Sveriges bästa skolrestauranger. Marieberg är otroligt kompetenta och värdiga vinnare, säger Jimmy Nordengren.

Carina Andersson, måltidschef summerar uppmärksamheten för Örebro kommun.

– Vi har tidigare vunnit i kategorin ”Årets Hållbara Skolmatskommun”. Att vi blir nominerade och vinner priser på White Guide Junior-galan är ett kvitto på att vi har många av Sveriges bästa skolrestauranger. Att Marieberg vann den här gången var mycket välförtjänt, säger Carina Andersson.

Mer information

Så här jobbar vi med måltider i Örebro kommun.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?