Antar du Minimeringsmästarnas sista utmaning?

Nu är det dags för den femte och sista digitala utmaningen i tävlingen Minimeringsmästarna. Temat är Textil. Testa att göra om ett klädesplagg till något annat, eller hitta det äldsta klädesplagget som du fortfarande använder och dela i sociala medier. Rapportera till Minimeringsmästarna när du gjort utmaningen så har du chans att vinna priser! Utmaningen pågår till 9 oktober.

Händer som håller i en trave med hopvikta jeans och Minimeringsmästarna loggan i ena hörnet.

Har du kläder som du aldrig använder? Testa att göra om dem till något annat! Foto: Minimeringsmästarna

Var med i utmaningen

Visste du att vi i Sverige köper ungefär 14 kilo textilier per person och år? Samtidigt slänger vi 7 kilo textilier i soporna varje år. Både produktionen och konsumtionen av textilier har en enorm miljöpåverkan. Det är det dags att göra något åt!

Temat på den femte och sista utmaningen i den nationella tävlingen Minimeringsmästarna är Textil. Det finns flera utmaningar som ger olika poäng, och du kan välja om du vill göra en eller flera. Till exempel kan du testa att göra om ett klädesplagg till något annat, eller leta fram det äldsta klädesplagget som du fortfarande använder och dela i sociala medier.

Om du rapportera in vilken utmaning du gjort till Minimeringsmästarna senast 9 oktober så har du chans att vinna priser!

Läs mer och anta utmaningen på Klimatsmart vardag.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!