Hästhagen– en del av Karlslundsområdets utveckling

Örebro kommun har gjort flera åtgärder för att förbättra och stärka fritidsområdet Hästhagen, som en del av hela Karlslundsområdets utveckling. Nu bjuder vi in till en invigning med kostnadsfria aktiviteter. Välkommen till Hästhagen fredag 17 juni kl. 11!

Karlslundsområdet ska utvecklas till ett attraktivt rekreationsområde för både örebroare och besökare. Som en del i områdets utveckling, har flera förbättringar nu gjorts i Hästhagen.

– Vi utvecklar hela Karlslund som rekreationsområde och en viktig del i arbetet har varit att göra dessa förbättringar i Hästhagen. Genom det stärker vi även KFUM:s möjligheter att verka i området, något vi ser som viktigt för att tillsammans bidra till att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och unga, säger Ullis Sandberg (S), ordförande Programnämnd Samhällsbyggnad.

– Med de här åtgärderna har vi tydliggjort entrén till kulturreservatet Karlslund samtidigt som vi har förbättrat de sociala ytorna i området. Vi har bland annat skapat fler ytor för exempelvis skolors friluftsdagar, där just Hästhagen brukar vara ett populärt utflyktsmål, berättar Gustav Axberg, projektledare.

Karlslundsområdets utveckling består av flera delar. Samtidigt som arbetet i Hästhagen genomförts, har det under våren även pågått ett arbete i Barnens trädgård vid Karlslunds herrgård. Här gör vi bland annat i ordning en ny lekmiljö, som beräknas vara färdigställd under vecka 25.

Tid och plats

Fredag 17 juni kl. 11, vid minigolfen i Hästhagen. Närvarar gör politiker och tjänstemän från Örebro kommun. Vi bjuder på kostnadsfria aktiviteter under dagen! Passa på att testa mini-golf eller paddla kanot.

Mer information

Läs mer om Karlslundsområdets utveckling på orebro.se/karlslundsomradet.

Parkbänk och parasoll i Hästhagen.
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!