Några av Varbergas förskolor är stängda efter söndagens våldsdåd

Under söndagskvällen inträffade ett våldsdåd i Varberga, strax utanför förskolorna Hasselmusen, Emil och Fantasia. Polisen har spärrat av området runt förskolorna, och avspärrningen kommer troligen att vara under hela måndagen. Det innebär att kommunen inte har tillträde till lokalerna under den tiden, och alltså inte kan öppna förskolorna under måndagen.

De vårdnadshavare som har ett arbete inom samhällsviktig verksamhet, till exempel sjukvård, räddningstjänst, polis eller förskola/skola, och inte själv kan ordna barnsomsorg under måndagen erbjuds tillfällig plats på annan förskola i Varberga.

– Vi har många barn i våra förskolor och kan därför inte erbjuda tillfällig plats för alla barn på de avspärrade förskolorna, utan endast till de barn vars vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet, säger Katarina Arkehag, förvaltningschef på Förvaltningen förskola-skola, Örebro kommun. Övriga vårdnadshavare behöver lösa barnomsorgen på egen hand. Vi hoppas att vi får tillträde till våra förskolor imorgon tisdag, och har kontakt med vårdnadshavarna via vår lärplattform Unikum.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!