Vi förbereder för nationaldagsfirande 6 juni

Den 6 juni är det nationaldag. I år planerar vi för att genomföra ett traditionsenligt firande i Stadsparken med ett fullspäckat program.

Tidigare två år har firandet av nationaldagen i Stadsparken inte kunna genomföras på grund av coronapandemin. I stället genomfördes främst digitala inslag av firandet. Nu är dock planerna i full gång för att kunna genomföra ett firande den 6 juni i Stadsparken. En dag innehållande flertalet evenemang och uppträdanden.

– Det är glädjande att vi efter så lång tid kan planera för att fira nationaldagen traditionsenligt tillsammans. Det här är en dag för alla och betydelsefull för många, säger Jan Zetterqvist, ordförande i Kommunfullmäktige.

– Det kommer bli en fullspäckad dag och vi håller fortfarande på att sätta ihop programmet. Uppträdanden kommer att ske både på Stortorget och i Stadsparken. Förutom musik och dansinslag så kommer föreningslivet erbjuda olika aktiviteter främst för barn. Ett klart program presenteras i början på juni, säger Gitte Östling, enhetschef Kulturskolan och producent för dagen.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!