10Mila kommer till Ånnaboda

Snart fylls Ånnaboda och Kilsbergen av besökare med ett gemensamt intresse för orientering. En salig blandning av motionärer, elitorienterare och åskådare i alla åldrar kommer att samlas den 7–8 maj när det 75:e 10Mila-loppet går av stapeln.

10mila är ett stafettlopp i orientering, en så kallad budkavel. Efter ett uppehåll under pandemin så är tävlingen nu tillbaka för 75 gången och Örebro har fått den stora äran att anordna det prestigefyllda loppet. Tävlingen genomförs i Ånnaboda och 8000 löpare kommer att springa i skogarna i Kilsbergen. Detta kommer att påverka framkomligheten i området under de närmsta dagarna.

Under förberedelserna inför tävlingen, den 5–6 maj, kommer framkomligheten i området att begränsas men besökare kommer fortfarande att kunna parkera i området. Under tävlingshelgen den 7–8 maj kommer all trafik till 10mila passera via Garphyttan och andra vägalternativ till arenan kommer inte att vara möjliga.

Parkeringarna i Ånnaboda kommer att vara avstängda för allmänheten. Åskådare till 10Mila får parkera på gärdena vid Sånnaboda gård. Även parkeringen vid Göljestigen/Lövbrickan kommer att vara avstängd för vätskekontroll.

Alternativa naturområden att besöka

Vill du ta dig ut i naturen under helgen så erbjuds många alternativ till Ånnabodaområdet. Ta en båttur till Björkön, utforska äventyrsskogen Gladarberget, motionera i Kränglan eller besök något av Örebros alla natur- och kulturreservat. Här kan du läsa mer om natur- och kulturreservaten och hur du tar dig dit.


Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!