Nationellt intresse för Örebro kommuns samarbete med Statens servicecenter

Det ska bli enklare för örebroarna att få hjälp i kontakten med myndigheter och det digitala utanförskapet ska minska, det är huvudsyftet med att Örebro kommuns servicecenter och Statens service­centers servicekontor flyttar till gemensamma lokaler vid Olof Palmes torg, tidigare stadsbiblioteket.

Detta är något som Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har uppmärksammat i ett seminarium om digitalt utanförskap, deras film från Örebro kan du se här nedanför. Även civilminister Lena Micko besökte Örebro i slutet av oktober för att ta del av satsningen och samarbetet som sam­lokaliseringen innebär.

– Vi är glada över den uppmärksamhet som satsningen har fått nationellt. Om vi kan inspirera och vara ett exempel på hur det kan bli enklare för medborgarna vid myndighets­kontakter och hur vi kan bidra till att det digitala utanförskapet bland befolkningen minskar så är det förstås positivt, säger Margareta Wall, kommunikations­direktör i Örebro kommun.

I slutet av april 2022 öppnas dörrarna till den nya lokalen som erbjuder medborgar­service i kontakten med kommunen samt Försäkrings­kassan, Pensions­myndigheten, Skatte­verket och Arbets­förmedlingen som är de statliga myndigheter som ingår i Statens service­center.

Film om samlokaliseringen

I filmen får du veta mer om samlokaliseringen av Örebro kommuns servicecenter och Statens servicekontor. Filmen är producerad av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!