Här kan du lämna grovavfall

Det finns flera möjligheter att lämna ditt grovavfall på rätt sätt i Örebro – bland annat på fem olika återvinningscentraler. Kommunen erbjuder även en tjänst där du kan beställa hämtning av grovavfall.

Grovavfall är avfall som är tungt och skrymmande eller som inte är lämpligt att samla i en säck eller ett kärl, till exempel möbler. Det är viktigt att grovavfall lämnas på rätt sätt. Tidigare i oktober upptäcktes det att det dumpats möbler och annat avfall vid ristippen på norr i Örebro. Miljökontoret vet nu vem som ligger bakom dumpningen och personerna kommer att få betala en tillsynsavgift:

– De som är ansvariga för dumpningen kommer få betala en tillsynsavgift för den tid som vi har lagt ned i ärendena. Vi är också skyldiga att anmäla misstanke om brott i sådana här fall, säger Marlene Rynell, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Miljökontoret.

Ristippar, som den på norr i Örebro, är endast till för privatpersoner som vill lämna trädgårdsavfall. Örebro kommun har fem återvinningscentraler där du kan lämna grovavfall. Tre av dessa har privat inpassering, vilket betyder att du som har registrerat dig har tillgång till återvinningscentralen även när den inte är bemannad. Om du inte har möjlighet att själv lämna grovavfall eller större elavfall på en återvinningscentral kan du även beställa hämtning mot en avgift. Här kan du läsa mer om att lämna eller beställa hämtning av grovavfall.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!