Nu släpper vi tomter i nya verksamhetsområdet Palmbohult

Just nu pågår markanvisning för Palmbohult som kommer bli Örebros nya verksamhetsområde på 50 hektar med ett av Sveriges bästa lägen längs E18/E20. Företag inom service, lager, tillverkning, drivmedelsstationer, kontor med flera, får nu möjlighet att göra en intresseanmälan på tomterna fram till den 7 november.

Palmbohult ligger i de sydvästra delarna av Örebro intill västra sidan av E18/E20, granne med Truckstop och strax norr om Marieberg köpcentrum. Här finns nu möjlighet för företag att etablera sig med bra skylt- och trafikläge längs motorvägen.

– Nya etableringar och växande företag skapar arbetstillfällen i Örebro och att kontinuerligt erbjuda ny mark för företag att växa eller etablera sig på är väsentligt för Örebros utveckling. Att vi nu kan erbjuda markanvisningar i Palmbohult är både glädjande och viktigt för fortsatt utveckling av logistisknäringen och för Örebros strategiska läge som logistisknav, säger Ullis Sandberg (S) ordförande Programnämnd samhällsbyggnad.

– Markanvisningen pågår till den 7 november och innan dess behöver företagare lämna in sin intresseansökan för tomterna. Vi har sedan tidigare många förfrågningar för detta område eftersom det har så pass bra läge. Vi hoppas nu att så många som möjligt tar chansen och ansöker om att få etablera sig här, säger Elias Chabe, exploateringsingenjör verksamheter

Området för Palmbohult är ca 50 hektar och kommer att styckas av efter företagets ytbehov. Premiär byggstart första och andra kvartalet av 2022.

När intresseperioden är över startas urvalsprocessen och senare under vintern kommer förstudier på fastigheterna att tilldelas.

Gör er intresseanmälan samt läs mer om Örebro kommuns modell för markanvisning här på orebro.se/byggorebro

Film om Palmbohult

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!