Seniorrestaurangerna öppnar igen 6 september

På grund av coronapandemin fick Örebro kommuns seniorrestauranger stängas våren 2020. Måndagen den 6 september 2021 öppnar de igen för pensionärer.

Kommunens seniorrestauranger erbjuder lunch och kaffe till pensionärer. Seniorrestaurangerna ligger i anslutning till vård- och omsorgsboenden, trygghetsbostäder och seniorboenden.

Tack vare den höga vaccinationsgraden bland äldre kan seniorrestaurangerna åter igen öppna. Av invånarna som fyllt 65 år är 93 procent fullvaccinerade mot covid-19. Men givetvis är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna och bara komma till seniorrestaurangen om du är frisk.

Det är viktigt att hålla avstånd om det uppstår kö till serveringen. Handsprit finns tillgängligt och det kommer finnas skyltar om hur många som får sitta vid varje bord. Måltidspersonalen kommer lägga upp maten och salladen till gästerna.

I vanliga fall är anhöriga till pensionärer som gästar våra restauranger välkomna, men just nu önskar vi att anhöriga lämnar platserna till de pensionärer som vill komma och äta hos oss.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!