Plocka skräp på Håll Sverige rent-dagen 18 september

Lördagen den 18 september arrangeras den nationella Håll Sverige rent-dagen. Då ger sig hela Sverige ut och plockar skräp. Var med du också och plocka skräp i Örebro!

Tre kvinnor som plockar skräp vid ett cykelställ och texten "Hela Örebro plockar skräp".

Foto: Håll Sverige rent

Hela Örebro plockar skräp

Den nationella Håll Sverige rent-dagen är 18 september. För att delta anmäler du dig på hsr.se När du har anmält dig kan du beställa skräpplockarpåsar och handskar, och du får information om hur du kan registrera hur mycket skräp du har plockat. På så sätt visar vi kraften i att hela Sverige plockar skräp tillsammans!

Visa att du bryr dig om en ren natur och inspirera andra genom att dela en bild på Facebook eller Instagram med #helasverigeplockarskräp

Anmäl dig till Håll Sverige rent-dagen.

Tips inför skräpplockningen:

Hitta en skräpig plats

Svårt att veta var du ska plocka skräp? Områden där det ofta är skräpigt är längs cykelbanor i handelsområden, och vid köpcentra och större verksamhetsområden eller industriområden. Naturområden där många rör sig är också bra ställen att plocka skräp. Men du väljer förstås själv var du vill plocka.

Sortera skräpet

Om du från början har en påse för plastförpackningar, en för pappersförpackningar och en för övrigt så blir det lättare att sortera skräpet på återvinningsstationen. Restavfallet (det som inte går att sortera) tar du hand om själv. I centrum kan du även sortera skräpet i Sortören soptunnorna.

På Förpacknings- och tidningsinsamlingens webb kan du se var alla återvinningsstationer ligger i Örebro.

Håll avstånd

Uppdaterad information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19 hittar du på krisinformation.se

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!