FunkisBro släpper ny låt tillsammans med mellostjärnan Boris René

Idag släpps låten ”Du och jag” på Spotify. Låten framförs av mellostjärnan Boris René och FunkisBro – härliga tjejer och killar med någon form av funktionsvariation i Örebro kommun.

Bilder på alla tjejer och killar som sjunger låten Du och jag

Nu gör FunkisBro sitt andra låtsläpp och den här gången är det tillsammans med mellostjärnan och numera fotbollsspelaren Boris René. Låten är skriven av Tobias Lundgren, som skrivit ett flertal bidrag till Melodifestivalen, och Örebro kommuns kulturpedagog och sångfågel Charlotte Ollward.

– Man känner bara en sådan otrolig tacksamhet när vi sjunger tillsammans, säger Boris René. Det är sådan glädje och vi är en familj.

– Delaktigheten är så viktig. För mig var det väldigt viktigt att FunkisBro var de som bestämde vad låten skulle handla om och att de var med och skrev texten. Budskapet är att vi alla är lika mycket värda och att vi inte ska se våra olikheter som något hinder, utan snarare som en möjlighet. Jag är så stolt över alla ”funkisar” som varit med i det här projektet och resultatet blev ännu bättre än jag hade kunnat tro! säger Charlotte Ollward, kulturpedagog, Förvaltningen för sociala insatser.

Artistnamnet FunkisBro kommer från uttrycket ’Funkis’. En benämning några av de tjejer och killar som har någon typ av funktionsvariation själva har valt att kalla sig själva. Ordet ’Bro’ kopplas även till staden Örebro och uttrycket och relationen ’bror’ som lyfter fram hur nära de står varandra. Förra året släppte FunkisBro sin första låt, ”Leva livet”, tillsammans med artisten Eki.

Den nya låten ”Du och jag” släpps idag på Spotify. Men de som har sett sommarens sista avsnitt av Funkis Sommarstream, en digital version av den populära sommarfestivalen för personer med någon typ av funktionsvariation i Örebro kommun, har redan fått se och höra ett första uppträdande.

Här hittar du låten Du och jag med Boris René och FunkisBro på Spotify.

Här kan du också se alla avsnitt av Funkis Sommarstream på Örebro kommuns Youtube.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!