Örebroprofiler uppmuntrar oss att fortsätta hålla avstånd i sommar

Efter 1,5 år av pandemin behöver örebroarna uppmuntras och påminnas, på ett annorlunda sätt, att fortsätta hålla avstånd. I sommar startar vi därför Håll avstånd-linjen, en linje där örebroprofiler ger stöd och pepp för att vi ska orka hålla avstånd lite till.

– Nu väntar en sommar med både anpassningar av smittskyddsåtgärder och fortsatta restriktioner med anledning av pandemin och det är viktigt att vi fortsätter hålla avstånd till varandra. Men efter snart 1,5 år med pandemin behöver vi påminna på ett annorlunda sätt. Med hjälp av örebroprofiler vill vi skapa ett lokalt engagemang, där vi tillsammans påminner och uppmuntrar varandra att fortsätta hålla avstånd, säger Margareta Wall, kommunikationsdirektör.

– Jag är med i kampanjen för att jag vet hur lätt det är att glömma. Nu när vi äntligen kan träffas, låt oss göra det på ett säkert sätt. Vi ses ute, vi håller avstånd, vi påminner varandra om att det inte är över än. Det finns fortfarande människor i samhället som vi måste skydda. Det är lätt att känna sig ung och odödlig eller vaccinerad och säker, men restriktionerna finns av en anledning och nu är det viktigt att vi alla hjälps åt och följer dem. Om du ser mig sitta för nära andra sällskap, påminn mig så lovar jag att påminna dig, två meters avstånd. Det här klarar vi! säger Amanda Flack, revyartist och en av örebroprofilerna.

– Det här är rätt okomplicerat egentligen. Antingen fortsätter vi hålla avståndet, vilket faktiskt är ganska enkelt att göra på sommaren, eller så riskerar vi att få en lika tråkig höst i år som vi hade förra året. Därför känns det självklart för mig att vara med och uppmuntra till att hålla avstånd i sommar, säger Markus Lutteman, som är en av örebroprofilerna.

Amanda Flack och Markus Lutteman har sällskap av ett tjugotal örebroprofiler, bland annat Dermot Clemenger, Nordin Gerzic och landshövding Maria Larsson.

Kampanjen pågår under perioden 5 juli-31 augusti och syns bland annat i sociala medier och på platser där det finns risk för trängsel, exempelvis i parker och på badplatser.

Såhär fungerar det

När örebroarna kontaktar Håll avstånd-linjen får de en sommarhälsning från en av våra örebroprofiler, som på ett personligt sätt påminner om att hålla avstånd. Det går att kontakta Håll avstånd-linjen på två olika sätt:

  1. Klicka på de QR-koder som syns på bland annat skyltar och i sociala medier för att få en filmad hälsning från en av våra örebroprofiler. Vem det blir beror på vilken QR-kod som skannas.
  2. Ringa 020-15 15 24. Vem som svarar av våra örebroprofiler blir en överraskning. Det är kostnadsfritt att ringa numret och det går att nå när som helst på dygnet.
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!