Minska ditt avfall och bli en Minimeringsmästare

Som en del i arbetet med att minska avfallet bjuder Örebro kommun in alla hushåll att delta i Minimeringsmästarna. Det är en tävling som utmanar deltagarna att minska sitt avfall och leva mer hållbart.

Under ett år får hushållen föreläsningar och utmaningar utifrån fem olika teman, som till exempel hållbar konsumtion, matsvinn och farligt avfall. Deltagarna kommer också träffas för att få tips och utbyta erfarenheter med varandra. Hushållen får poäng för hur de genomför utmaningarna och hur mycket de minskar sitt avfall. Samtidigt tävlar de mot andra hushåll över hela Sverige.

– Vi vill från kommunens håll bidra med kunskap och inspiration för att få fler att upptäcka de där små vanorna som gör stor skillnad. Det kan till exempel vara att testa second hand eller laga mat på rester, som är två av utmaningarna i Minimeringsmästarna, säger Mona Öhrn, projektledare för Minimeringsmästarna på Örebro kommun.

För att bli ett medverkande hushåll i Minimerings-mästarna krävs det att deltagarna:

  • väger sitt avfall och rapporterar in resultatet vid tre tillfällen under året
  • genomför utmaningar inom respektive tema
  • medverkar på majoriteten av träffarna
  • är bekväma med och villiga att reflektera över projektet i sociala medier/blogg.

Läs mer och anmäl dig eller tipsa någon du känner

Minimeringsmästarna loggan, en tävling för att minska matsvinn. Person håller en nätkasse med apelsiner och en plastpåse med apelsiner framför sig.

Foto: Olivia Whitehouse/Minimeringsmästarna

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!