Karlslunds hemvård har fått sin första elbil

I en strävan mot en minskad miljöpåverkan har Örebro kommun köpt in en ny elbil till Karlslunds hemvård.

Elbil som laddas

Johan Gunnarsson (fordonshandläggare) och Tina Malmqvist (Karlslund hemvård). Bildkälla: Anders Holm (Vintrosa Folkets Hus).

Elbilen köptes in i april och levererades till avdelningen i maj, som ett uppstartprojekt för att se hur elbil fungerar i praktiken för en verksamhet. Elbilen ska användas av Karlslunds hemvård, Tysslingegruppen som valdes då de utgår från Vintrosa och är en av avdelningarna som har längst till närmaste möjlighet att tanka biogas. Elbilens syfte är att ge medarbetarna i verksamheten möjlighet att utföra kundbesök inom hemvården i Tysslingeområdet på ett miljövänligt sätt.

Bilen är av modellen Renault Zoe 52 kWh och valdes utifrån avdelningens behov samt räckvidden som den kan erbjuda. Räckvidden ska enligt Renault vara cirka 37,5 mil på sommaren och cirka 24 mil under vintern. Bilen körs idag ett genomsnitt på 10 mil per dag.

Sedan bilen anlände har avdelningen utvärderat fordonet och verksamhetens nytta av den. Då den nya elbilen har tagits emot positivt i verksamheten kommer det i slutet av juni att levereras ytterligare tre Renault Zoe till avdelningen.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!