Nu släpps det första avsnittet av Funkis Sommarstream 2021

På fredag 11 juni släpps det första avsnittet av Funkis Sommarstream 2021. Programmet är fyllt med underhållning i form av musik, dans och reportage. Bland gästerna finns dessutom flera kända svenska artister.

Under de senaste fyra åren har Örebro kommun anordnat kostnadsfria sommaraktiviteter för personer som har en fysisk eller psykisk funktionsvariation. Vanligtvis anordnas en stor fysisk festival, men med anledning av coronapandemin fick man under förra året ställa om. Festivalen blev istället en stream och så blir det även i år:

– Funkis Sommarstream är en digital variant av vår populära sommarfestival för personer med en funktionsvariation i Örebro kommun. Streamen är vårt sätt att bjuda på underhållning i sommar och fortsätta sprida glädje och gemenskap, fastän vi inte kan ses som vi brukar, berättar Charlotte Ollward, producent och pedagog i Örebro kommun.

Gemenskap och delaktighet är viktiga nyckelord för Funkis Sommarstream. Här är alla lika mycket värda och alla får vara delaktiga så väl på scenen som i de olika reportagen. Även tittarna ska känna sig delaktiga i programmet som bjuder på allt från dans, allsång och träning, till tips om utflyktsmål och aktiviteter.

–Vi samarbetar bland annat med Tegelbruket och Kulturskolan. Kulturen är så otroligt viktigt, särskilt nu efter det tuffa år vi haft med anledning av coronapandemin, säger Charlotte Ollward.

Programmet gästas dessutom av artisterna Boris René, Charlotte Perrelli, Arvingarna och Jon-Henrik Fjällgren.

– Det är en euforisk känsla med så mycket värme! Vi är en familj, säger Boris René, som även var med i förra årets stream och på den fysiska festivalen året innan.

– Det är helt fantastiskt att få göra det här och att dela scenen med dessa fantastiska begåvningar. Jag hade tårar i ögonen många gånger under inspelningen! berättar Charlotte Perrelli.

Fakta: Funkis Sommarstream 2021

I sommar släpps tre avsnitt:

  • 11 juni
  • 9 juli
  • 13 augusti

Programmet kommer att kunna ses via Örebro kommuns Youtubekanal och finns även teckenspråkstolkat.

Förra årets avsnitt av Funkis Sommarstream finns fortfarande tillgängliga på Örebro kommuns Youtubekanal. I snitt har förra årets stream 2000–3000 visningar per avsnitt.

Inspelningen av Funkis Sommarstream 2021 har skett under våren och med anpassningar utifrån rådande restriktioner med anledning av pandemin.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!