Ett lite annorlunda nationaldagsfirande

Tillsammans med flera olika aktörer kommer Örebro kommun att anordna ett lite annorlunda nationaldagsfirande. Vi siktar in oss på att alla ska få en fin kulturupplevelse trots rådande coronaläge. Alla örebroare har möjlighet att ta del av firandet digitalt.

Ett antal vård- och omsorgsboenden i Örebro med omnejd kommer under nationaldagen att kunna ta emot ett kulturbesök utomhus. Det är Kulturskolan, tillsammans med Medborgarskolan som gör en turné med olika uppträdanden med musik, dans och andra roliga överraskningar. Syftet är att bidra till en meningsfull vardag, främja kulturupplevelser och tillsammans fira nationaldagen.

– Vi hoppas alla medborgare, både unga och äldre får med sig en minnesvärd upplevelse – om än digitalt. Både det som händer under dagen och filmen på kvällen kommer ju vara möjligt att följa i våra kanaler. Vi vill även passa på att visa på den breda palett av kulturupplevelser som, trots rådande läge är möjlig att ta del av, säger Gitte Östling, enhetschef Kulturskolan och producent för dagen.

Man kan följa nationaldagens kulturturné i kommunens Facebook-evenemang ”Nationaldagen 2021 – Örebro”.

På kvällen den 6 juni kl. 20 publiceras ett 30 min långt program där Örebroaren Dermot Clemenger är programledare. Tillsammans med honom tittar vi tillbaka på vad som hänt under dagens kulturturné och visar också smakprov från andra digitala kulturhändelser under året. Jan Zetterqvist, ordförande i Kommunfullmäktige, kommer att tala till Örebroarna från en hemlig plats och det blir en presentation av årets förening. Nationalsången kommer förstås att ljuda och flaggor kommer vaja.

Filmen kommer kunna ses på Örebro kommuns webbsida.

– Vi är fortfarande i en svår tid och vi behöver alla göra vad vi kan för en positiv utveckling. Men självklart ska alla kunna ta del av nationaldagsfirandet. Det positiva är att på det här viset är ingen bunden till en viss plats eller viss tid. När örebroarna inte kan komma och fira så kommer Örebro kommun till örebroarna, säger Jan Zetterqvist, ordförande i Kommunfullmäktige.

Karlaparken lekplats med röd gungställning och röd klätterställning med rutschkana
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!