Anna Berggrund blir informationsförsörjningsdirektör i Örebro kommun

Vid gårdagens sammanträde i Kommunstyrelsen fattades beslutet att ge Anna Berggrund uppdraget som informationsförsörjningsdirektör i Örebro. 

Porträtt på Anna Berggrund.

Anna Berggrund, tillträdande informationsförsörjningsdirektör

– Det känns spännande, utmanande och läskigt på en och samma gång. Jag har ingen bakgrund i kommunal verksamhet och har behov av att lära mig en del grundläggande, men jag ser också att jag har erfarenheter som jag kan bidra med i uppstarten av den här nya rollen inom informationsförsörjning, säger Anna Berggrund, tillträdande informationsförsörjningsdirektör.

Anna kommer närmast från en anställning som biträdande avdelningsdirektör på Transportstyrelsen, där hon arbetat i olika roller i över elva år. På Transportstyrelsen har hon arbetat med politiska direktiv på nationell nivå och hon poängterar att det känns spännande att nu få arbeta på lokal nivå och komma närmare den kommunala politiska processen.

Informationsförsörjningsdirektör är en ny roll som innebär att ansvara för Örebro kommuns samlade hantering av såväl digital som analog information. I uppdraget ingår bland annat att utveckla informationsförsörjningen, informationssäkerheten och öppna data.

– En välfungerande informationsförsörjning är en nod i all verksamhet. Det är en garant för att verksamheten som bedrivs är korrekt, rättssäker och kvalitativ. Det är grunden för all verksamhet som bedrivs. Kanske allra särskilt nu i den utveckling som sker kring informationssäkerhet med ny lagstiftning, statlig skyddsförordning och det som är på gång kring öppna data, säger Anna.

Anna tillträder tjänsten som informationsförsörjningsdirektör den 16 augusti.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!