Nyseparerad eller trångbodd med barn – nu får du förtur på nybyggda prissänkta lägenheter i Södra Ladugårdsängen

Har du barn och är nyligen separerad eller bor du och familjen trångt? Då kan du söka en ny bostad med reducerad hyra i Södra Ladugårdsängen. Det är möjligt tack vare kommunens unika samarbete med bostadsföretaget Botrygg. Skicka in din ansökan redan idag.

De prissänkta bostäderna ligger i Södra Ladugårdsängen, en ny modern stadsdel med förskola och grundskola intill fina parker, naturreservat och med cykelavstånd till det mesta.

Bostäderna är på 2–5 rum och kök med bostadsytor mellan 69-111 m². Hyrorna för 2021 varierar mellan 7 168 kr/mån och 11 517 kr/mån och räknas upp årsvis i ordinarie hyresförhandlingar. Bland de lägenheter som ingår i samarbetet har en trerumslägenhet på 86 m2 en hyra på omkring 8 900 kronor/månad, jämfört med en normalhyra på cirka 13 000 kronor/månad.

För att kunna söka behöver du nyligen separerat med barn eller bo trångt med barn samt ha en stadigvarande inkomst, som minst motsvarar Kronofogdens förbehållsbelopp för din familjesituation. Lägenheterna fördelas enligt principen först till kvarn och inflytt startar den 27 maj.

Så söker du bostaden

Du ansöker om bostad hos fastighetsägaren Botrygg som tilldelar bostäderna.

Mer information och ansökningsblankett finns på Botryggs webbplats.

Ger fler chansen att bo i nyproducerad bostad

Satsningen är ett samarbete mellan kommunen och bostadsföretaget Botrygg, som tillsammans skapat en modell för bostäder med lägre hyra. Genom att kommunen sålt mark för både bostadsrätter och hyresrätter har Botrygg möjlighet att erbjuda ett antal hyreslägenheter till lägre hyra. Syftet är att ge fler chansen att bo i en nyproducerad bostad.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!