Kulturkvarteret dansas in med Jerusalema dance challenge

Kulturkvarteret är nu färdigbyggt. Det innebär att Kulturkvarterets verksamhet äntligen fått tagit emot huset. Överlämningen skedde den 15 april via en digital överlämningsceremoni. Händelsen firades genom en unik version av Jerusalema-dansen.

I augusti 2018 togs det första spadtaget för projektet, som dessutom är det största av sitt slag i Örebro kommun på femtio år. Trots utmaningar till följd av den rådande pandemin slutfördes bygget inom tidplan.

Den 15 april 2021 tog byggherren Örebroporten emot huset från entreprenören NCC för att sedan överlämna det till Kulturkvarterets verksamhet. På grund av pandemin utspelades ceremonin helt digitalt via Teams. Representanter från byggherren Örebroporten, entreprenören NCC, projektägaren Örebro kommun och Kulturkvarterets verksamhet närvarade och berättade om projektet.

När restriktionerna lättar är Kulturkvarteret tänkt att bli en tillgänglig mötesplats för alla fyllt med kultur i alla dess former.

En inkluderande Jerusalema-version

Som en del av firandet av överlämningen av Kulturkvarteret bjöds det på en ceremoni i dansens tecken. Den glädjespridande virala dansutmaningen Jerusalema dance challenge antogs och omtolkades i en ny anpassad version.

Kulturkvarterets version av Jerusalema är koreograferad av Veera Suvalo Grimberg från danskompaniet Spinn. Dansen anpassades utifrån att människor har olika förutsättningar. Vissa steg är därför utbytta och det dansas med fler delar av kroppen än bara fötterna. I Veeras koreografi blir även teckenspråk till dans!

Nedan kan du se dansen.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!