Nu har Tybblebron flyttats för att repareras

Natten mellan tisdag 13 april och onsdag 14 april monterades Tybblebron ned och flyttades till en uppställningsplats. Där ska bron repareras, eftersom den är i dåligt skick. Samtidigt fortsätter utredningen om en framtida plats för bron.

Arbetet utfördes nattetid för att påverka trafiken så lite som möjligt. Träbron, som funnits i Tybble sedan 2001, monterades ned och flyttades till en uppställningsplats där den ska repareras.

Det är själva träbron som har flyttats till en uppställningsplats. Brofundamenten kommer att vara kvar på platsen tills den kommande gatuombyggnationen av Rudbecksgatan och Universitetsallén, som görs för att anpassa och förbereda gatorna för nya snabbussar.

– Utredningen för Tybblebrons framtida plats pågår fortfarande och vi kommer att återkomma med mer information så snart det är bestämt var bron ska placeras. Vi är väldigt tacksamma för alla de förslag på ny plats som vi har fått in och kommer självklart ta med oss det i det fortsatta arbetet, berättar Randi Andreassen, planerare Tekniska förvaltningen.

Tybblebron monteras ned och flyttas till en uppställningsplats för reparation. Foto Örebro kommun.

Tybblebron flyttas. Foto: Örebro kommun.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!