Nu börjar vi sopa fram våren!

Vi har påbörjat arbetet med att ta bort sand och grus. Fastighetsägare kan hjälpa till genom att börja sopa sina ytor runt fastigheten redan nu.
Som bilägare bidrar du till framgång genom att parkera rätt. Tidplan för när vi kommer till olika områden kommer att publiceras i slutet av vecka 12.

För att hjälpa oss med sandupptagningen och för att vi ska kunna hålla den preliminära tidplanen är det viktigt att:

  • du som fastighetsägare och villaägare, i god tid innan vi planerar att komma till ditt område, sopar ut sanden som ligger på trottoaren till gatan eller tar hand om sanden till nästa vinter
  • du som kör bil är noga med att parkera rätt och tänka på att det kan förekomma tillfälliga parkeringsregler. Om du har garage eller infart underlättar du för oss om du parkerar där.

Vi uppskattar att alla trafikanter visar hänsyn när man passerar vår utsatta personal och våra maskiner. Tack alla ni som hjälper oss att göra vårfint!

Tidplanen är preliminär

Tidplanen är preliminär och kan ändras om till exempel sopmaskiner går sönder och måste repareras eller om det regnar mycket, då blir det för blött för att sopa.

För att få bort all sand och grus efter vintern behöver vi ofta sopa flera gånger. Det innebär att sopmaskinen kan åka i ditt område tidigare än vad som står i tidplanen. Maskinen tar då upp den största mängden sand och grus och kommer sedan tillbaka och sopar klart. Alla gator besiktas löpande, så om något ändå missas kommer vi tillbaka och sopar upp det när tillfälle ges.

Se när vi kommer till ditt område

Mer information finns på orebro.se/sandupptagning.

Där kommer också preliminär tidplan för olika områden att finnas inom kort.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!