Nytt upplägg för distansundervisning på gymnasiet

Regeringen lämnade 21 januari besked om att gymnasieskolans distansundervisning kommer förlängas men justeras. Örebro kommuns gymnasieskolor kommer att följa regeringens beslut och bedriva en kombination av distansundervisning och undervisning på plats.

Beslutet gäller fram till 1 april och upplägget för hur mycket undervisning som blir på distans respektive på plats kan komma att påverkas av smittläget i länet under perioden.

För att kunna öppna upp våra skolor för mer undervisning på plats på ett tryggt och smittsäkert sätt behöver vi nu några dagar på oss för att titta närmare på hur och i vilken omfattning vi kan bedriva undervisning på plats i våra gymnasieskolor.

Från och med 1 februari kommer nya rekommendationer för hur mycket av undervisningen som kommer ske på plats respektive på distans. Alla elever kommer i god tid få mer information från sin skola via lärplattformen itslearning.

Vad gäller för nästa vecka?

Under nästa vecka (och fram till den 31 januari) kan det bli aktuellt med undervisning på plats på skolan, där det finns möjligheter och förutsättningar. Varje skola och program har olika förutsättningar och därför kommer det kunna skilja sig mellan skolorna, både nästa vecka och fr.o.m. 1 februari.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!