Lundbyskolan startar ny jultradition

I år startar Lundbyskolan en ny jultradition präglat av skolans värdeord: kunskap, kompisar och möjligheter. Tanken är att varje år ska elever skapa pynt till skolans gemensamma gran utifrån olika teman. I år valde eleverna temat corona

Lundbyskolans julgran

Året som gått har för många varit speciellt. I Lundbyskolan ville man göra något extra för sina elever och man skapade därför en ny jultradition.

– Vi har köpt in en ny gran, där tanken att varje år ska eleverna i årskurs 6 skapa pynt och sedan klä granen utifrån olika teman som dom själva bestämmer. Årets tema blev corona, som är helt försåtligt. Temat är även kopplat till våra ämnen som NO, svenska, bild och slöjd. Så eleverna har arbetet på med pyssel i olika perspektiv och tänk. Lite av det jag sett är julpynt i form av munskydd, handskar och handspritsflaskor, säger Ann Forsberg, rektor Lundbyskolan

Lundbyskolan har under några år jobbat lite extra med trygghetsarbete. Där man provat olika metoder för att stimulera gemenskap och glädje, för att stärka den gemensamma andan på skolan.

 – Vi har tillsammans med eleverna gjort nya ordnings- och trygghetsregler, samtidigt som vi har våra värdeord. Vi har också tagit oss an gemensamma mål som vi delar och tror på, där granen är en del i det. Det har varit jättespännande att se allt växa fram och vi ser ett annat typ av lugn på skolan idag, avslutar Ann.

Granen kommer visas i entrén på skolan för de andra eleverna att beskåda och avtäckas den 21 december.

Lundbyskolans julgran
Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!