Örebro växer, bygger ny vattenreservoar

Det är något stort på gång i Södra Örebro! På en höjd i Adolfsberg rullar bygget av Örebros nya vattenreservoar på. Den är en del i att trygga stadens vattenförsörjning för framtiden.

Allt fler vill leva och bo i Örebro, samtidigt behöver vårt kära vattentorn Svampen gå i pension. Som en del i att trygga den växande stadens framtida vattenförsörjning bygger Örebro kommun nu en ny större vattenreservoar på en höjd i Adolfsberg, i Södra Örebro. Vattenreservoaren, som fått namnet Lyra, planeras stå färdig hösten 2022.

- Vi är klara med grunden och gjuter just nu bottenplattan. Men redan nu börjar man få en känsla för storleken på den nya vattenreservoaren. Den kommer att synas på långt håll, och bli lite av ett nytt landmärke här i Örebro, säger Stefan Sjögren, enhetschef Vattenverket.

När Lyra är klar kommer Svampen inte längre att användas som vattentorn, men självklart finnas kvar som arkitektoniskt landmärke, besöksmål och utsiktspunkt.

Läs mer och följ bygget av Örebros nya landmärke i bilder och via webbkamera.

Drönarbild över byggarbetsplatsen

Arbetet med Örebros nya vattenreservoar rullar på, på bilden är grunden klar och bottenplattan har börjat byggas. Foto: NCC, 28 oktober

Visionsbild av vattenreservoaren

Så här kommer Örebros nya vattenreservoar "Lyra" att se ut. Bild: Lars Anfinset, Ett Ark Arkitektur

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!