Redo att göra skidspår i Kilsbergen så snart kyla och snö kommer

En helt ny organisation håller på att startas upp i Ånnaboda för att göra skidspår i Kilsbergen i vinter. Det blir ett nära samarbete mellan Örebro kommun, Carlsson & Berger och Skidalliansen (en sammanslutning av skidklubbarna Almby IK, Garphyttans IF och Karlslund skidor).

Ett avtal är tecknat med Carlsson & Berger som ska stå för spårningen i både konstsnöspåret och långspåren i Kilsbergen. Örebro kommun har leasat en helt ny pistmaskin samt köpt in en del ny spårutrustning för uppdraget.

Kanonsnöanläggningen kommer att skötas av Skidalliansen som har fått uppdraget att arbeta med snötillverkningen och schaktning av spårbädd. De kommer också att sälja spårkort och kontrollera innehavet av spårkort hos besökare. Skidalliansen arbetar nu fram en hemsida och ett enkelt system för försäljning av spårkorten.

Trots att många detaljer ska passa och fungera ihop i en ny organisation är alla de involverade parterna hoppfulla om att göra det möjligt för besökare att åka skidor i vinter.

Så snart kylan och snön kommer, och håller i sig ett tag, drar arbetet igång med snökanonerna i Ånnaboda. Förhoppningen är att det finns nya fina skidspår redan i början av december i konstsnöspåret.

Mer information

Läs mer om Ånnaboda och Kilsbergen på orebro.se.

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!