Flexibel distansundervisning även för gymnasiets årskurs 1

Från och med måndagen den 16 november får även gymnasiets årskurs 1 flexibel distansundervisning i de kommunala skolorna i Örebro. Det som en av åtgärderna i kommunens arbete att begränsa smittspridningen och hantera de lokala allmänna råden i Örebro län.

– Att vi nu kunnat ta beslut om att även årskurs 1 kan inkluderas i distansundervisning betyder att vi får en större flexibilitet organisatoriskt och ytterligare möjligheter att begränsa smittspridningen i våra kommunala gymnasieskolor och hålla verksamheten igång, säger Mokhtar Bennis.

I en intervju från Rådhuset idag diskuterar gymnasiechefen Mokhtar Bennis och Katarina Arkehag, förvaltningschef förskola och skola situationen, utmaningarna och det hårda trycket för de kommunala skolorna i Örebro kommun och vädjar om vårdnads­havarnas hjälp för att begränsa smittspridningen.

– Vi har ett enormt tryck på skolan, alltifrån förskola hela vägen till gymnasiet. Vi skruvar åtgärder så hårt vi kan och det är också av största vikt att vi får hjälp av vårdnadshavare och elever för att kunna fortsätta att hålla förskolor och skolor öppna i den här utmanande situationen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att begränsa smittspridningen, säger Katarina Arkehag.

I intervjun berättar också Mokhtar Bennis mer om beslutet om flexibel distansundervisning även för gymnasiets årskurs 1.

Se hela intervjun med Örebro kommun skolchefer om beslut, utmaningar och oron!

Senast uppdaterad:
Publicerad:
Hade du nytta av innehållet på den här sidan?

Tack för ditt svar!

Du måste skriva in dina synpunkter för att kunna skicka meddelandet

Tack för ditt svar!